uFeel.me
sms
Автор: zlatistil,  15 октомври 2008 г. в 15:12 ч.
прочити: 2202

*** Ne surce, a chetiri steni ***

Moqt svqt e kushta s dve vrati.

Vlezesh li v nego te posreshtam - " zapovqdaj, posedni ! " .

I te goshtavam s cqlata si obich, koqto surceto mi tai.

Taka prez purvata vrata si minal....

Sam reshavash kolko da ostanesh...mesec, dva ili tri.

Dori godina - ostani !

Ne se boj - ne si mi v tejest.

Stoj!

I pij ot mojta nejnost...

Nikoga ne shte te progonq.

No za vtorata vrata nedej i da me pitash.

Tam dopuskam samo kojto az resha.

Tam, zad vtorata vrata, kriq svoqta dusha....

Tam ...v tazi malka tumna staq,

potunali v prah i posiveli

se spotajvat chuvstva iztrezneli

i parchenca ot mechti izbledneli.

Prizraci ot stari snimki tam vitaqt...

I se gurchat, i se borqt

s usmivki i sulzi,

s radost i bedi....

Vlezesh li v tazi staq...nqma izhod, zapomni!

Popadnal v neq zavinagi v plen ostavash!

Zashtoto syrceto mi ne e surce, a chetiri steni!

I kogato stane mi studeno...

Tochno tam v tazi staq se skutavam...i otnovo tvoq stavam!

I me stoplqt spomeni za purvite ni sreshti,

za slunce, pqsuk i zvezdi...

Za noshti po tebe izterzani...

i dulgi dni zaradi tebe izjivqni.

Sega reshil si da si trugnesh...E vurvi !

No prez purvata vrata mini!

Shte te pogledam dokato dalechinata te smali...

Ne se obrushtaj...i ne burzaj!

Ostavi mi vreme...pogledut mi vsqka ot 4ertite ti da sneme!

I eto teb te nqma!

Razplakana zad chetirite steni se svivam...

i s celi dni shte te risuvam!

Taka zad vtorata vrata minavash.

Ot prizracite moi neusetno stavash!

I idva vreme svetut mi sledvashtiqt gost s trevoga da prieme...

" Zapovqdaj, posedni! "

Zashtoto v men se krie ne surce, a chetiri steni !!!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me