uFeel.me
Семейството
Автор: Hekredel,  6 декември 2012 г. в 08:32 ч.
прочити: 723
Семейството за всички ни е свято.
Навярно Господ тъй е наредил...
Навсякъде така е по земята.
В това гнездо човекът се е свил!

И както казват всички англичани,
във него ни е  скрита крепостта!
До днес и в бъдеще  ще остане,
най- важното устройство на света.

Не можеш ти на чужд да се облегнеш!
Не може чужд до край да те търпи!
Къде при нужда можеш да отседнеш,
и кой в дома си ще те приюти!

Във него си роден с баща и майка,
растеш със свойте братя и сестри,
а и жена ти тука става майка,
така рода ти ще се продължи!

Ти тук любов и радост получаваш,
щастлив си ти със своите деца...
И трудностите тук преодоляваш,
общуваш ти с най близките сърца!

В дома си ти си истински свободен!
На всички можеш, да се довериш...
Във ничий дом не можеш да останеш,
без предварително да заплатиш!

Дори понякога да си се скарвал,
и гневни думи да си разменил...
забравяш за горчивата попара,
прощаваш всекиму и ставаш мил!

И не напразно има поговорка,
че нашта кръв , не става на вода!
За туй семейството се пази зорко
и се посреща всякаква беда!

Щом ти живееш във една семейство
и в него имаш пълна свобода,
и безотказно ти във него действаш,
ти там си като риба във вода!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me