StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,899
   Потребители: 12,423
   Автори: 4,036
   Коментари: 324,007
   Точки: 2,667,884
   Съобщения: 171,984
   Лексикони: 4,507
   Снимки: 10,712

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Вощеница

Аз се движа по заледената улица, подхлъзвам се и намирам опора в изпречилото се на пътя ми дърво. Разтърсва ме голяма изненада. Виждам некролог с известие за неговата смърт. Застивам. Губя дар слово. Този благ, безкористен, способен до съвършенство да бъде грижовен мъж вече го няма. Този мъж, притежаващ невероятна смелост и борбеност най-сетне е намерил своя дом във вечния покой.   

Настръхвам. Спомням си за нашите следобеди в парка – незабравим аромат излъчваха цветята, а пъстроцветна пеперуда кръжеше в невероятен танц над тях. Какво вдъхновение ме обхвана… Той ми казваше със страст: „Благодаря, че те има! Ти си моята ценност, моя пламък! Аз съм щастливец! Копнея да свържа живота си с теб…“. 

Представих го на мама. Тя го хареса обаче се оказа, че неговата вяра ще представлява непреодолима пречка помежду ни. Молих се на мама, изплаках душата си пред нея, но тя бе непреклонна. Нейното себелюбие се оказа бариера за моята независимост и свобода. Изоставих го, отказах се от него, отбягвах го, не му вдигах, дори подадох жалба, че ме преследва. Той се отдръпна, остана сам като мен, продължи да ми изпраща цветя на рождения ми ден. Така и не намерих умиротворение в годините след края на връзката ни. Кошмарите ме следваха и денем, и нощем.

Куцукайки правя обратен – не бързам да се прибера, никой не ме чака. Разпервам ръце, пързалям се, искам да стигна по-бързо. 

Аз, порочната девственица – извършила греха да предам него, влизам в неговия храм, за да запаля свещ и да му благодаря за топлата обич, с която ме дари. Не я заслужавах…

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2020-01-13
прочитания: 66
точки: 10 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 6 (виж препоръчалите)

Вход