uFeel.me
Пияният
Автор: Cveteto,  13 февруари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 554

Прибирах се след работа. Беше студено и тъмно вече. Стори ме се късно, но не беше. Аз бях уморена. Качих се във влака и застанах до вратата. Не ми се седеше, пък и по цял ден това правя. Седя пред компютъра и чертая или каквото има за работа.

Беше вечер като всички други - скучна. Дори гледката не ме разсейваше, защото нищо не си виждаше в тъмнината отвън, а дори и да се виждаше нещо, вече ми е толкова познато. Качваха се хора и те като мен се прибираха у дома. Видях няколко познати лица на редовни пътници, а после един възрастен мъж, който се клатушкаше към вратата на влака. Беше много пиян, но успя да се качи и се приближи до мен. Попита ме нещо или се опита да ме заговори, но не съм сигурна, защото не го разбрах.Инстинктът ми подсказа, че е време да се отдалеча от него. Преместих се по-близо до един човек, та ако стане нещо да има кой да ми помогне. Пияният застана до вратата и започна да си говори нещо. На следващата гара, след като се качиха всички седна на стълбите. Наблюдавах го с периферното си зрение и бях готова да реагирам. Човекът поседя малко, после стана и падна на пода. Полежа известно време, после пак седна. Започна да рови в джобовете на панталона си и за по-удобно пак легна на пода. Изправи се отново и през цялото време си мърмореше нещо.

Докато го наблюдавах скришом (някои пияни хора стават доста раздразнителни когато ги гледаш) се чудех дали има жена и деца. Как ли те живеят? Дали ги бие като се прибере в това състояние? Дали жена му се чуди как да успокои децата при положение, че тя самата не е спокойна? Дали се притеснява за него? Ако той си дава цялата заплата за алкохол, семейството му как живее? Дали се свиква с това положение? Дали е с него, защото го обича или се примирила, поради липсата на избор? Какво я кара да бъде с човек, на когото не може да разчита? А той защо е започнал да пие - за да бъде по-уверен, защото така правят истинските мъже или пък за да си реши проблемите? Но това не е решение, а бягство и поражда нови проблеми. В подобно състояние могат да се забъркат какви ли не каши.

Докато мислите ми се вихреха стигнах до моята гара. Слязох, поех дълбоко дъх и се помолих да не изпадам в подобно състояние.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me