uFeel.me
ПРИТЧА ЗА МАЙМУНИТЕ
Автор: sea_love`,  16 януари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 802

ПРИТЧА ЗА МАЙМУНИТЕ На едно дърво се наредили няколко маймуни. Всяка маймуна е с коронка-СЛЪНЦЕ. Всяка самодоволно се оглежда, погалва коремчето си, поплясква задните си части, мислейки колко е значима, но не вижда друго освен себе си. Не вижда и чуждите корони. Така всяка си мисли, че единствено тя е с корона. А дървото вижда всички, помърдва клоните си отвреме на време, поразстърсва ги, поразместват се маймуните и пак утихва. Отстрани слуша всичко и се забавлява,а маймуните често стигат до бой и гоненица, в природата им е. Дървото милва някой, други закача, но със всички се занимава.Така обаче пропуска подробности, не може да има хиляди очи.Пропуска нюансите в техните настроения. Проявата на скритите им качества. Погледите им към други дървета.Кой в каква позиция е? Дървото и всяка маймуна поотделно?Кое клонче за коя е отредено?Дървото дърпа конците на този Цирк, или поне така си мисли, защото и то се простира донякъде и е заземено. Над него е Безбрежното Небе, което обгръща всичко със синевата си.Циркът днес е тук, утре е там. Едни са участниците, после се сменят.Ролята на всяка каква е? Да изброява другите маймуните на клона. Ако си върши добре работата, ще получава милване,някой плод, а инак болезнено шибане от разгневените клони.А какво ще стане, ако на някоя й омръзне тази роля?Ако поиска участие във Малкия принц. Където Принцът открива сред многото рози - Своята Роза и я закрила, докато тя има дихание...За това си мечтае всяка маймуна, ако е стигнала предела на участие в тази Игра. Тежко на другите маймуни,които никога не получат Прозрение или не им се случи Провидение.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me