StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,086
   Потребители: 12,371
   Автори: 4,007
   Коментари: 318,488
   Точки: 2,649,526
   Съобщения: 153,202
   Лексикони: 4,498
   Снимки: 10,759

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПЕПЕЛЯНКАТА- 3

Пепелянката беше изгубила представа колко време беше минало в очакване майката на малките птиченца да излети от гнездото, за да се покатери и да ги изяде, защото беше много гладна и едва успя да пропълзи между храстите до дървото, като внимаваше да не вдига много шум. Пред очите й бяха трите малки змийчета, които роди много трудно и едва не умря. Искаше този път да ги запази, защото миналата година, когато беше родила и толкова много им се радваше беше нападната от някаква страшна птица, която не само рожбите й, но и нея щеше да унищожи, защото бе допуснала грешка, като ги беше изкарала на едно открито, слънчево място, което се виждаже отвсякъде. И затова този път тя ги скри в една дупка и тръгна да си търси храна, за да се подкрепи и като  се върне при тях да може да ги пази от многобройните неприятели. А те бяха много.
Имаше чувството, че е минала цяла вечност и започна да става нетърпелива. Отново изтреля раздвоения си език, с който събра частици от въздуха и ги поднесе в устата си за проверка. Нямаше грешка. Обонянието й за втори път долови миризма на вкусна гозба. Зрението й не беше много добро, но тя отправи златистите си очи с надежда да долови движение, по точно майката на малките птиченца да излита, но като не долови нищо напрегна слуха си и усети мощни вибрации от върха на дървото, където беше гнездото с така дългоочакваната плячка.
Да най-после търпението й в издебване на плячката щеше да бъде възнаградено, защото тя разбра, че майката напуска гнездото си.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2014-04-23
прочитания: 163
точки: 22 (виж далите точки)
коментари: 3 (виж коментарите)
препоръчано от: 11 (виж препоръчалите)

Вход