StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,077
   Потребители: 12,400
   Автори: 4,024
   Коментари: 320,531
   Точки: 2,657,560
   Съобщения: 156,961
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,692

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПЕПЕЛЯНКАТА - 2

"Злото никога не идва само." - си мислеше пойната птица, която от снощи беше станала майка, след като  по време на проливния дъжд се излюпиха малките й. Три дроздчета, които бяха мъжки и досущ приличаха на самеца й, който от два дни го нямаше и страшно много се безпокоеше, да не би да се е случило нещо лошо.
След като едва успя да предпази рожбите си от вятъра и безмилостно стоварващите се върху нея дъждовни капки, закриляйки с тялото си и разперените си крила, сега на зазоряване трябваше да им намери храна, но да не се отдалечава много от гнездото, защото имаше горчив спомен от първото си люпило, когато с любимият  си толкова много се радваха на пръкналите се на бял свят първи пиленца и всяка сутрин огласяха гората с песента си, но веднъж когато и двамата бяха излетели да търсят храна за малките си и се върнаха, намериха гнездото си празно.
И затова се страхуваше много.
А и как така се случи, че точно сега него го нямаше. Ако беше тук нямаше да направят същата грешка и двамата да отлитат едновременно, а единият щеше да пази гнездото.
Но така е : "Злото никога не идва само." - си повтори майката и гушна нежно  рожбите си, като във всяко едно припозна любимия си и и си спомни  брачната  песен, с която я беше пленил. Никога нямаше да забрави първата им любовна игра между клоните на дърветата и полета над гората ознаменувал сърдечната им връзка.
И тя се зарея за миг в спомените си, но много бързо беше върната към реалността от пискливите звуци на голешарчетата й. Бяха гладни. Време за мислене нямаше. Трябваше да ги остави за малко и да отиде да им търси храна. И след като ги помилва с човката си излетя от гнездото.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2014-04-21
прочитания: 222
точки: 23 (виж далите точки)
коментари: 2 (виж коментарите)
препоръчано от: 12 (виж препоръчалите)

Вход