StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,695
   Потребители: 12,416
   Автори: 4,033
   Коментари: 322,402
   Точки: 2,663,029
   Съобщения: 167,500
   Лексикони: 4,503
   Снимки: 10,706

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Любов в Лондон - 9

Здравко и Нели вървяха с елегантния финес на удолетвореността и общото отдаване като разбиране на човешките отношения, породени от сърцето и душата. Излезнаха през входа на парка и се запътиха към Метростанцията. Здравко купи два билета! Нели бе отново мълчалива, но той усещаше това мълчание като едно силно предизвикателство от живота! Мотрисата пристигна. Качиха се. Нели го погледна в очите, но се усмихна някак си загадъчно и ...някак си посвоему! Имаха три станции, като после ще повървят пеша, тъй като жилището на Нели не бе отдалечено от метрото.

 

 

 - Нели, каква изненада ще има за вечеря? - това бе едно спонтанно питане, продиктувано от желанието и решимостта на тази жена, която му бе дала правото да се чувства ...жив! -  -Всъщност вече съм подсигурила вечерята - традиционна българска кухня, но нека е изненада, Здравко. Преди да излезе на срещата със Здравко, искаше да направи вечеря, като дори и не се замисли дали да го покани в къщи. Беше приготвила гювече - телешко, картофи, зеленчуци и грах. Щеше да приготви студена супа - таратор , а за вечеря ще поднесе едно вкусно реване. Трите спирки минаха бързо, но те мълчаха. Здравко усещаше , че Нели беше приготвила изненади за тях двамата, но коя жена не обича да прави приятни изненади, когато вижда искреност, честност, уважение и отдаденост у мъжа към нея самата като ...жена! Пристигнаха ! Изкачиха се по ескалатора и излезнаха на уличката, като пътят бе само 20 минутки до къщата, където Нели живееше. 

 

 -Здравко, "Фулъм" е един чудесен квартал. Имах щастието да направя този избор чрез брокер, който също се оказа българин, живеещ вече над 20 години в Англия. 

-Да, красив е, Нели! Къщите са подредени в една загадка, която пренася смисъла на техния творец - архитекта. Къщата, в която  съм отседнал в "Кристъл Палас", е от издателството, за което работя. То поема всички разходи. 

 - Явно харесват твоята работа, а и замисълът за Социалния бърнаут, очевидно е, че не е без значение! Вървяха и стигнаха до къщата. Красива сграда, която имаше своето величие. -Заповядай- сподели Нели на Здравко! Влезнаха в антрето на къщата. Съблякоха връхните си дрехи и оставиха маратонките на подходящите места. 

- Здравко, ще те помоля да отвориш виното. Докато сложа масата, ще си говорим и пийнем от тази красива напитка. Купила съм червено вино "Мавруд". Ще ти хареса. Здравко взе подадената му бутилка от Нели. Взе тирбушона, отвори виното, наля го в стъклените чаши, които Нели предварително бе оставила на масата. Наля достатъчно, за да изпитат удоволствието от тази напитка. Нели вече бе започнала да приготвя таратора. Гювечът се притопляше във фурната на печката. Реването бе поставено до кухненския плот, но те бе за края на вечерята. Десертът е винаги насладата от храната! 

-Нели, заповядай да си кажем наздраве- докосна я с тези думи Здравко. Нели дойде до масата, като взе чашата, в която можеше да види собственото си отражение. 

 -Благодаря ти, че прие поканата да вечеря ме заедно. Откакто съм в Англия , съм вечеряла три пъти , и то в Колийн, колежката ми. Чу се звън на чаши! Нели отпи от напитката.

 -Здравко, още малко и вечерята ще е на масата. Ще те помоля да ми подадеш покривката до тебе. Лъжиците и вилиците искам аз отново да ги сложа. Имам желанието към тебе само да се отпуснеш и да се насладим на вечерта. Моля те!- тези думи на Нели бяха толкова силно поднесени. Здравко й се усмихни и й благодари. Нели поднесе таратора в прекрасни супени чинии. Гювечът от телешко също бе на масата. Нели седна срещу него, искаше да го наблюдава, да се радва на тези мигове, да говорят, да се чувства повече от жена, да се усмихва. Дори не беше си преоблякла дрехите, но това сега не бе на "дневен ред" за нея и Здравко. 

Край на девета част

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2019-03-06
прочитания: 91
точки: 1 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 1 (виж препоръчалите)

Вход