StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,694
   Потребители: 12,416
   Автори: 4,033
   Коментари: 322,393
   Точки: 2,662,993
   Съобщения: 167,400
   Лексикони: 4,503
   Снимки: 10,695

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Кроулистът (10)

- Сега си спомних за една пещера, в която заспал на юношеска възраст древен гръцки философ, а когато се събудил били изминали много, много години. Да не би това да е пещерата на Брахман? - вметна Диди.

- Името му е Епименид - отговори бързо Алфонсо. Той е този, който заявил, че всички критяни са лъжци. Но понеже самият бил критянин, възникнал истински парадокс. Но не тази пещера е пещерата на Брахман. Нито която и да е друга пещера на планетата.

Мая, сякаш се беше предала вътрешно и слушаше разговора между двамата по инерция. За себе си беше преценила, че никога не би проявила задълбочен интерес към раджа йога. Предостатъчно й бяха професионалните ангажименти и грижите около бъдещето на Диди. Екстравагатгностите бяха лукс, който тя не можеше да си позволи. В съзнанието й се избистряше крайната констатация - този Алфонсо е просто един смахнат. Ала въпреки, че го беше класифицирала като такъв, все още силен остатъчен афинитет към този мъж дремеше в нея. Обратно - интересът на Диди нарастваше с едно пълзящо любопитство. Сякаш по един интелектуален път тя искаше да си уреди среща с Алфонсо извън територията, разпоредена й от нейната грижовна майка.

- А къде е тогава тази пещера на Брахман и какво представлява тя? - отекна в стаичката звънливото й гласче.

За миг Алфонсо се замисли, дали има смисъл да занимава бедните жени с тази тънка материя, в която биха се объркали и най-компетентните професори. Рискуваше да им замъти главите, без да произтече нещо съществено от всичко това. Ала някакво вътрешно чувство сякаш му диктуваше да продължи своя разказ. И той му се подчини. Заговори: Ако мислено съсечем човешката глава на нивото на веждите с равнина успоредна на пода, ще се образува кръг, в центъра на който се намира малка жлеза от огромно значение. Нарича се хипофиза и е с големината на костилка от череша. Тя управлява всички жлези с вътрешна секреция с помощта на импулси и специфични хормонални и ендорфинни коктейли. Над нея е разположено фино фуниевидно образувание, наречено хипоталамус. Той е началника на хипофизата и управлява цялата вегетативна нервна система, явявайки се нейния биологичен компютър. Поддържа различна и отимална температура за всяка една точка от човешкото тяло. Преди хипофизата /по направление на междувеждието/ върху въпросния кръг е разположена пинеалната жлеза, за която вече ви говорих. Тя е с големината на грахово зърно. И двете жлези имат своя собствена аура, а заедно са потопени в обща аура - силово поле, което се нарича Пещерата на брахман. Именно тази Пещера е връзката с другата реалност. Китайците я наричат Юй-тан /Нефритения дворец/ от юй, което означава нефрит и тан - дворец, поради изключителното й значение. Любопитното е, че този дворец е свързан с една тайна точка в областта на сърцето, която неслучайно носи същото име - Юй-тан. В ръководствата по акупунктура тази точка се означава с VC18.

 

/следва/

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2019-05-16
прочитания: 67
точки: 2 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 2 (виж препоръчалите)

Вход