uFeel.me
Как ме блъсна кола или неща от живота!
Автор: Mary Jane,  27 октомври 2011 г. в 02:03 ч.
прочити: 286

 В този 21-ви век на технологиите някъде измежду тях ли се загуби човещината ни?


Чета трилъри, обичам ужаси и музиката ми е от по тежката, правя проучвания за себе си свързани със серийни убийци. Имам теории и обяснения за тези неща. Насилието, агресията, скандалите, брутализма не са ми чужди, но не мога да проумея безразличието. Не го разбирам. Сред вас има родители нали? Има съпруги и съпрузи? Имате приятели, за които сте готови на много. Грижа Ви е за тях нали?


Защото когато се возя в градския транспорт отстъпвам място на по- възрастните, защото имам баба, която обичам и искам някой да й отстъпи място когато тя пътува. Така че пука ми и заради моето се грижа за чуждото. Имам по малък брат и малка братовчедка, която гледам доста често. За това не съм безразлична към проблемите на малките и се надявам, ако изпаднат в беда на улицата когато мен ме няма да получат помощ. Помощ? Да бе..?! Каква ти помощ. Искам накратко да Ви разкажа за едно момиче в Япония, което е блъсната от кола. Цялото действие е заснето от камери. Прегазено е веднъж от кола, която дим да я няма. Говорим за 10 годишно момиче!!! Минава човек и втори и трети и така се появява КАМИОН, които прегазва краката й. 15, 16,17,18 души минават НЕ оказват помощ. 19-ти премества я. Отнасят я в болница с премазани крака... 19-ти човек?!?! 10 годишно момиче лежи прегазено в кръв на улицата и НИКОЙ НИЩО!!!!!! Как  е възможно? България, Япония сякаш човещината е изчезнала!!! Знаете ли кое ме шокира най много? 10  ГОДИШНО ДЕТЕ прегазено, в кръв на улицата, минават 19  души сред които МАЙКА С около 3 ГОДИШНО ДЕТЕ. Тази жена НЕ се спря. Как можа. По дяволите има дете, това може утре да е нейното дете?! И как ще спи спокойно когато тя е подминала.?! Когато знае, че нейното дете може да е така и такива като нея ще го подминават. Това ме изуми. Има ли сред вас такива? Бихте ли подминали знаейки, че това може да е вашето дете, вашият мъж, вашата жена, най- добрия Ви приятел или дори и най големият ви враг?? Питам Ви честно има ли такива нищожества сред вас? Ето това не проумявам.


Преди близо една година край софийски затвор стана инцидент. Ограбиха възрастна жена до затвора! Питам аз къде беше тогава полицията и къде беше линейката като има спешен център на 5 минути път??? Къде??? Не зная, помъкнах жената по болници. А скъпият лекар каза” аз не разбирам”??? „ не мога да я прегледам”. Е , как??? Та всеки учи първа помощ. Питайте дори децата си, може да не помнят, но със сигурност някъде са се сблъсквали с такива обяснения. А той бе лекар и ми заяви, че не може да окаже първа помощ. Аз съм зле, защото жената няма телефон и е в шок. Едни и същи въпроси ми задава, а аз си мисля, ако беше моята баба??? Дано има кой да й помогне! Честно съмнявам се! Не вярвам в добрината на хората. Кога изчезна и къде не знам. Жената искаше да се прибере, а аз със сълзи на очи казах, че имам баба и бих искала някой да се погрижи за нея. Заведох я до Пирогов с такси. Там я прегледаха и превързаха кървящата глава. Какво се случи след това не знам? Бях принудена да тръгна, но помогнах. И представете си БЪЛГАРИ подминаваха, полицията бездействаше, а от линейка ни следа! Цигани се притекоха на помощ преди мен, но заради малкото им дете, което е само в къщи останах сама с жената.


Преди две години в центъра на София с две момичета и едно момче се спираме на улица, на която разминаването става трудно поради ремонт с жилищна сграда. ТРУДНО, но ВЪЗМОЖНО! Един глупак (горкото му дете) минава с жена си и детето си като фурия. Момичетата с мен са много слабички и фини, замаха с които ги отнесе беше достатъчен, за да се завъртят на една страна. Всичко, което казахме беше” Господине, можете по леко да минавате”. ПОЗНАЙТЕ. Върна се и удари шамари на двете момичета. Нещастник, сигурно бие жена си и тормози детето си. Жена му нямаше право на глас, а в очите й тъга и срам. Нервак, не заслужава нищо в този живот. От проклетите пияници...


И ако сте стигнали до края, да ви разкажа за моя сблъсък с колата. ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, В УЧИЛИЩЕН РАЙОН, ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА Е ДОБРЕ ОБОЗНАЧЕНА. Бам! Колата ме целуна. Жива съм, здрава съм, наболява ме туй онуй, но не съм се оплакала, сякаш не се случи. Станах и заминах. 1-во нарушение висока скорост! 2-ро нарушение на пешеходна пътека се спира. Там където самата аз съм правила превенция за безопасност на пътя и седях със светлоотразителна жилетка с часове, разговаряйки с близка приятелка, която пък бе с костюм на светофар. Е, кажете ми късмет ли е , че се отървах на косъм? После ме питат за валериан и да ходя да си запаля свещ, че така съм се разминала. Много е жалко, провинилият се дори не попита добре ли съм, не слезе. Потегли. Аз съм добре, но ако беше по слаб от мен човек? Излетяла съм била на метър, седнала. Без значение. Нищо не направи. Беше възрастен. Боже викам си, че той деца има, сигурно и внуци. Ами, ако някой някъде в момента прегазва неговото дете и нищо не направи, дано не сяда зад волана. Кажете хора как сте спокойни за децата си когато така се бездейства? И вие ли постъпвате така? Защото аз не разбирам. Това не, не и това. Няма проблем кола в насрещното спря. Мъжът беше готов да ме закара в Пирогов. Благодаря, за което! Ето на, ето че някой постъпва съвестно.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me