uFeel.me
КОМАРДЖИЯТА - 210 и 211
Автор: ludobile,  22 май 2012 г. в 06:47 ч.
прочити: 213

210.


Както и да е...

Стореното сторено...


Важното беше оттук нататък какво може да се направи.



В машината им бяха останали 400 лева. Нямаше смисъл повече да играят. Извадиха ги и си тръгнаха.


Имаха пари  за вечеря.

А и да изкарат, но вече по-скромно, останалите дни в Бургас.

Но не се знае! Утре ги очакваше пещерата със съкровището на Вълчан войвода.



 


211.

Настроението им нямаше нищо общо с това от вчера, когато влязоха в ресторанта и отново седнаха на терасата. Николай извади телефона си и пусна камбаните на AC/DC. Зловещия звън  беше отражение на случилото се.

И на двамата не им се ядеше нищо, но трябваше да се подкрепят. Утре ги чакаше тежък ден.

А и целта беше друга. След като снощи Николай призова бога на своите прародители Тангра и той прати пророчески сън на Стефка, кои въпроси щяха да й се паднат на изпитите, сега щеше да повтори същия ритуал.



Но не си поръчаха специалитета на заведението, а само по един омар с гарнитура и бутилка вино.


И когато сервитьора им ги поднесе Николай се залови за работа.

И така както вчера пред него, жреца- гадател, на масата – Олтар, бяха двата жертвени омара и инстументите за изпълненние на ритуала- нож, символизиращ преходността на живота и клещи в които рано или късно всеки от нас попада.

Затвори и отвори очи и в промеждутъка от това време призова Бога на своите прародители Тангра.

Отдели белите дробове на омарите в едно блюдо, което постави по средата на масата-Олтар, а месото за консумация в друго блюдо пред тях.




Прегърна Стефка и й каза да затвори очи и си представи всичко за съкровището в пещерата, а после да ги отвори и със силата на мисълта да го изпрати към блюдото с белите дробове на омарите. Същото щеше да направи и той.


Ако Тангра се смили над тях по време на съня им тази вечер, щеше да им изпрати послание.

След като се нахраниха и изпиха виното, се прибраха в апартамента. Приготвиха набързо багажа си за утре.




Съблякоха се и легнаха на спалнята. Този път се завиха с две одеяла. И за разлика от снощи сега Стефка гушна Николай в скута си и заспаха в очакване на пророческия сън.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me