uFeel.me
Историята на две снимки или как открих Иракли
Автор: lubara,  24 юни 2011 г. в 17:49 ч.
прочити: 285
          Лятото на 77, в което завършихме строителния институт, с двама приятели заминахме да отдъхнем от проекти и чертежи на морето. Знаете ли къде е Иракли, ни попита майката на единия, която ни намери карти към Ленински районен съвет. Бунгало с три легла. Какво повече ни трябваше?
          Иракли, за пръв път го чувахме това място, там имаше една гора, един пионерски лагер и 5-6 бунгала. И морето.
          Десет дни бяхме на много еднообразен режим. До обяд плуване и плаж, след обяд мента и плаж, вечер бира и пресен сафрид от морето, където излизахме само за емоцията, имаше кой да я лови рибата. И това в пълна изолация от света. Само за храна се засичахме в пионерския лагер с мальоците и ръководителите им. Бяхме дори поканени на лагерния им огън. Единият от нас /не аз / бе хубавец и отнесе доста искрящи погледи от някои пораснали вече пионерки. От тези дни имам една снимка, тримата на плажа, млади и безгрижни.
            Но явно това отшелничество не ни беше достатъчно, защото след месец заминахме отново на море в Созопол, но с момичетата, за които през есента се оженихме. А това е друга история.
            Сега тези двама приятели ги няма, единият остана на 42, другият преди около година си отиде. Аз, който се определям като неподреден в амбициите си, подвластен на емоцията и същевременно склонен към рискове в прекарването на свободното си време съм тук, а тях вече ги няма. Понякога ми липсват.
          След морето минах през Казанлък, имам много роднини там. Вървях си по пътя и изведнъж без да разбера как и защо влязох в едно фотоателие. Сигурно съм искал да се запечата на лицето ми това спряло откъм действие време, едновременно сладко и в дълбочина леко тревожно с идващата неизвестност на бъдещето.
            И защото такива мигове като Иракли са толкова редки, затова си ги спомняме с голямо удоволствие и мъничко тъга.

В памет на Митко Влаев и Графа

03.01.2007.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me