uFeel.me
Истинският мъж…
Автор: shon,  4 юни 2013 г. в 08:31 ч.
прочити: 614

„Самотата е подсещане

и предвестник

на нещо

хубаво или тъжно...”

                                   Дима Керцадова

 

        В  тиха и студена  вечер, прибирайки се  вкъщи, съсипана от скучния, но  изморителен ден, вървях по тротоара и блуждаех  по витрините и  по лицата на хората.

         Улицата беше доста шумна. Не  чувах какво си говорят, но и не исках.Виждах само силуети.Исках да остана  насаме с мислите си.     Забързаните хора бяха  пъстроцветни, като дъгата, като поляна с пролетни цветя.Стана ми забавно и започнах на ум да ги наричам с имена на цветя: маргаритка, ирис, мушкато, теменуга, кактус…Така неусетно изминах половината  път до вкъщи.

        В  далечината срещу мен вървеше мъж.Уличната лампа ми помогна да го забележа сред  тълпата. Висок, красив и елегантен, в черен балтон.Мечтаният, Недостижимият… Моят идеал за мъж.        Вървеше бавно и гледаше  мен.Усетих го!

      На  няколко метра един от друг, в мига преди да се разминем погледите ни се срещнаха.Взрях се в дълбоките очи срещу мен и дочух сякаш нечий шепот в странен полусън:„Това е Той, Истинския мъж, когото чакаш повече от 30 години!Страхотен парфюм, нали? В  черен балтон с  топли очи и пленителна усмивка.Цял живот си мечтала за него.Това е Той, погледни го!”

        Сърцето ми заби, като камбана.Не отделяхме очи един от друг.Светът  спря шеметния си въртеж, а ние вкаменени стояхме един срещу  друг.Опознавахме се…с поглед, разголвахме душите и телата си, на ум…за секунди.Краката ми се подкосиха, устата ми пресъхна.

Мислех, ако ми прошепне тихо” Идваш ли с мен?” на мига ще се хвърля в обятията му и нищо друго на тоя свят няма да ме спре да го направя.Но Той мълчеше…Нали Истинският мъж бил безстрашен в душата си? Нали той заговарял момичето, щом то му се усмихва?

       С искрящи очи и галеща усмивка, докосвайки рамената си, наситил въздуха със страхотния си парфюм на мъжкар…Той ме подмина!

Беше моят Истински мъж, когото чаках повече от 30 години!

         Поех дълбоко въздух.Любовта ме подмина…отново, а уж не била плод на случайността?Та тя ме срещна с Него, с  Истинския мъж!

            Колко жалко, че хората не могат да връщат миналото!

Но аз все още го търся, все още съм  влюбена, все още горя и не прощавам на себе си.Не простих, че е Истински, че все него съм чакала и  не  направих компромис със себе си! Не извиках след него„Не ме ли позна?Аз съм тази, която си чакал…”

        Не ми стигна куража…

        Истинските мъже съществуват и ние ги срещаме всеки ден.Само, че не ги забелязваме, може би защото те самите искат така. Но, ако вие ги откриете  и  на вас позволят да ги забележите, не ги пущайте.Умолявам  ви!!! 

За да не стои и до вас Самотата!



 
30.05.2013г.
©shon

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me