StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 163,797
   Потребители: 12,355
   Автори: 4,000
   Коментари: 314,215
   Точки: 2,654,431
   Съобщения: 159,764
   Лексикони: 4,494
   Снимки: 10,791

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ФЕРМЕР СИ ТЪРСИ ЖЕНАВалентин излезе освежен от банята и започна, подсвирквайки си с настроение, да се
облича. През прозореца месец Май щедро сипеше топлина, красота и ухания в прелестното утро, които го караха да потръпва като жребец. Среса буйната си кестенява коса, пръсна си лек парфюм и се усмихна.
Този ден е много специален за него- стария ерген. Днес той ще се срещне на живо със жената, с която от два месеца си пишеше в един сайт за запознанства.

Валентин Дренски беше осиновено дете на възрастни родители, които починаха при автопроизшествие, отивайки при него на границата, където отбиваше военната си служба. Трудно преживя смъртта им и някак си се затвори в себе си.
Преди осем години продаде големия си апартамент в София заедно с обзавеждането и купи една хубава селска къща с двор- 5 декара и нива още десетина, в едно пазарджишко село. Реши да се занимава с отглеждане на овошки, грозде и зеленчуци. По- късно, когато се сдоби с достатъчно средства реши, вместо да продава реколтата си за дребни пари на прекупвачи, да затвори цикъла и вече сам започна да произвежда плодови и зеленчукови консерви. За целта построи малък цех. Правеше и доста хубави вина и ракия- бутилирани и подредени като войници върху рафтове в просторната каменна изба на къщата му, които негов приятел продаваше в магазина си в София. Имаше  четирима работници, от които беше много доволен, но наемаше и сезонни работници.
Фермата му процъфтяваше.

Увлечен в работата, която изискваше цялото му време, не усети как си остана стар ерген. Не пиеше, а и не обичаше да слуша пиянските истории в селската кръчма, затова прекарваше дългите зимни вечери сам в къщи. Купи си лаптоп, научи се как да си служи с него и се увлече.
От интернет си свали някаква книга за нумерологични хороскопи и реши да си направи един за себе си. Хубавото беше, че връщайки се назад в своя живот, можеше да се увери колко вярно говорят числата както за характера, така и за случките по неговия път до сега, затова повярва, че наистина може и да предсказват бъдещето.

Преди около два месеца изчисли, че през юни (шести мисиц) тази година, която по някакво съвпадение се падаше и  година шеста от негов деветгодишен цикъл. А и сборът от буквите на имената му за годината бе също шест! Тези съвпадения го накараха доста да се позамисли. Шестицата в нумерологията означаваше- любов, семейство, дом, деца и сигурно това ще е най- подходящото време да се сключи брак, за да е успешен.

- Вече съм на 43  и май наистина ми е време!- каза си той и реши да пише в един сайт за запознанства., Местните жени не му харесваха. От всичко бе задоволен, само една мила и грижовна стопанка му липсваше все по- осезателно.

От откликналите пет жени, с които си писа известно време, най му допадна и като интелект, и като манталитет Антония - Тони, както сама го помоли да я нарича. Той постави снимката си, тя също... И се харесаха. Решиха днес- 24 май (редуцирано, това число е също шест!), да се срещнат на неутрална територия, за да отпразнуват този светъл ден и да се опознаят отблизо. Тя живее в пловдивско село заедно с майка си и е на 22 години. Не е омъжена и ако се харесат, щеше да се премести да живее при него, си мислеше той.
Разликата във възрастта им наистина е голяма, но това не го плашеше. Беше здрав, силен и доста привлекателен мъж в разцвета си.
Срещата щеше да се състои във Велинград.

Валентин се усмихна на образа в огледалото, намигна му заговорнически, грабна букета от божури, който набра от собствената си градина и побърза да запали колата.
- Госпожице Антония, идвам!- извика той вън от селото и полетя по шосето.

следва

aza_9


vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Разкази
публикувана на: 2013-11-06
прочитания: 199
точки: 30 (виж далите точки)
коментари: 14 (виж коментарите)
препоръчано от: 14 (виж препоръчалите)

Вход