uFeel.me
‘Apolo 13’ – фаталният полет за Америка
Автор: peti,  13 януари 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 662
Прочутата ракета на американската космическа агенция NASA, носеща фаталното число след името си, е известена на всички. Като че ли нищо в целия полет не е вървяло! Случайно ли е това?!
13-ката присъства не само в името на космическия кораб обаче! Явно специалистите от NASA нямат и грам суеверие. Изчисленията сочели, че космическата станция ще се приземи на Луната на точно 13-ия ден от изстрелването! И не им стига това ами и датата на изстрелване също е изпълнена с фаталното число. Денят бил 11 април 1970г., но часът… 13часа и 13минути! Може би нарочно са избрали и 39 стартова площадка от полигона… Ами да! 39 е просто 13 умножено по 3!!!
Всичко върви идеално след старта до мига на великата фраза казана от командира на полета Джеймс Лъдлъм: “Huston we have a problem here!” Последвал отговор от базата: “Please repead that?” Но уви! От говорителите пак ясно се чуло: “Huston we have a problem here!”
От там вече са ясни развитията на трагичния полет! Едно истинско изпитание за мъжете на борда на космическия кораб!!! Добре е все пак, че всичко като на филм сваршило благополучно!
Дали съдбата е дала на хората малък урок, да не си играят с някои “неща” по-силни от тях самите!?! Дали пък от тогава в САЩ числото 13 не присъства никъде?!?! Кой знае?…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me