uFeel.me
РАЗНИ СА ХОРАТА
Автор: melodia,  22 юли 2011 г. в 19:57 ч.
прочити: 395

  Разни са хората. Разни професии имат. И най- разнообразни мисли витаят в главите им. Най-вече как да те преметнат, ако зависиш от професионалното им благоволение. Често успяват. Че кой не е имал взимане - даване с Негово височество чиновника?
  Кой не е попадал в трагикомични положения, висейки пред нечия много важна чиновническа врата? Я, община, я - КАТ, я - доктор, (пфу, да си плюя в пазвата), я - свещенослужител - за радостни и скръбни случаи... Не дай си, Боже, да трябва нещо и някъде да регистрираш, купуваш, продаваш... Ако си пък студент - грабвай си куфарите - чакай за общежитие, после - виси за стипендия, след това - маратон за събиране на подписи в края на семестъра! А щом се дипломираш - чаааакай да си получиш дипломата... Да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш – еееееех... нали имаше едно време песничка ...
   Естествено, че има и свестни чиновници. Достатъчно компетентни, работещи съвестно за хората, въпреки обидно ниската заплата. Какъвто човекът - такъв и чиновника... Може ли хитрецът, подлецът, лъжецът, безскрупулният кариерист в живота да бъде приятен, любезен, внимателен в чиновническото кресло? Може ли този, който за всяка услуга предлага( получава) финикийски знаци, бидейки на работното си място, да е коректен, да е алтруист? Извинете, но, за да получи човек с увреждания инвалидната си пенсия, трябва да претърпи танталови мъки...
  За да заеме вакантно учителско място, за което кандидатстват 50 души, а той е с най-много квалификации, опит и стаж, му се обяснява, че ще \"вземат\" новозавършило девойче с 0 години трудов стаж, защото... ще и дадат минималното заплащане за позицията... Или, попадайки във висша държавна институция (министерство), заемайки с конкурс обявена длъжност, изведнъж се оказва, че \"не е подходящ, май\"... Нали се сещате, че става въпрос пак за «финикийци». Какъвто манталитета и възпитанието от най-ранно детство, такъв е и завършеният продукт – какво да кажем? Разни хора, разни идеали. Тежко ни! И Бог да ни пази! От корумпирания чиновник!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me