uFeel.me
Израждане
Автор: korwin,  2 януари 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 891
Бавно и славно, сигурно и неумолимо човешките отношения се израждат, а хората се превръщат в дегенерати. Като казвам хората, нямам предвид някакви анонимни субекти, а Теб и всички около Теб. Защото Ти си човек. За съжаление с малка буква.



Двойки се събират за съвместно съжителство не от любов, а поради страх да останат сами. Този стаден, див страх, заради който Си готов да станеш част от стадото и да спреш да бъдеш Човек. Човек си, когато си сам; когато се смесиш с другите поради страх от самотата, вече си скот.



Ако си с някого от страх или защото имаш нужда от него, си животно. За да станеш Човек, за да обичаш истински, остани сам, докато срещнеш някого, когото обичаш заради самия него, а не поради нужда или страх.



Родители отглеждат деца от страх, че на старини ще останат сами и няма да има кой да се грижи за тях. Така заробват и себе си, и своите чеда. Когато се появи свободно по дух дете, което се опълчва срещу порочната порядка, влизат в сила изпитани средства за поробване – обвинения в синовна неблагодарност, заплаха с лишаване от наследство и дори с Божието наказание.



И обратното се среща – деца дават на родителите си физическа грижа и материална подкрепа, но без любов, като се надяват да получат жилище, кола или имот от мама и тате. И вместо да бъдат обичащи, свободни, се превръщат в мижитурки. Понякога вместо мама и тате са замесени баба и дядо, тъст и тъща, свекърва и свекър.



Млади момичета се движат с мъже със скъпи коли, които могат да им бъдат бащи. Пак от страх и нужда.



Шестима мъже и шест жени жертваха най-ценното – личната си свобода, неприкосновеност и интимност за 13 седмици, за да се правят на маймуни пред камерата и да бъдат затворени като добитък в къща без врати и прозорци. Защо? Защото се надяват да спечелят 200 000 лв. От вота на сеирджиите, които ще ги гледат по телевизията. Ясно е, че ще спечели най-голямата маймуна.



Идват избори. Пак политици ще кръстосват страната и ще лижат гъза на избирателите. След изборите гладни чиновници ще се снишават с надеждата да запазят топлото местенце при новата власт.



Някъде в цялото това стадо си Ти – или си Човек и си сам и тогава се опитват да те скъсят с една глава, за да не им напомняш, че са хора. Или си една от многото лаещи, виещи или квичащи твари в човешки образ.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me