uFeel.me
Истината за военното ни присъствие в Ирак
Автор: korwin,  2 януари 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 635
Колкото и да ни се иска, българските войници в Ирак не са герои. Нито живите, нито мъртвите.

Защото никоя война не е оправдана.

Защото присъствието им в Ирак не защитава българска земя и български граждани, а чужди интереси. На една голяма държава, която се мисли за велика, налагайки на света своите позиции с право. Правото на по-силния. Това прави и войниците ни, и нас, които допуснахме те да отидат там, лизачи за американски задници.

Защото българските войници са в Ирак не за да защитят кауза, в която вярват, а за пари. Това ги превръща в марионетки.

Защото войниците ни не са желани от иракчаните. Това ги превръща в окупатори.

Защото нашите войни са в Ирак заради малодушни и корумпирани политици. Това ги прави жертви.

И защото няма нищо героично в това да носиш оръжие, още по-малко под палещото слънце, да лижеш американски задници, да проливаш кръвта си за пари, да убиваш и накрая да се върнеш в запечатан ковгег. Или инвалид. Нито пък е забавно да си жертва, марионетка, насилник или окупатор.
_________________

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me