uFeel.me
И плаче ми душата (недовършено) (2)
Автор: Daniela.Angelova,  8 май 2011 г. в 16:07 ч.
прочити: 576

***

Просната на пода

аз лежя!

Моля се на Бога

за една лъжа!

„Боже, изкупи ни греха!\" и Плаче ми душата от самота. Разкаяние! Прошка! Изкупление!

Какво е това?


                        ***


Самота - обляна в смях

Живот - пропилян

Мечти - неизживени.

Цветен свят, но в безцветност изживян.


                       ***


И в Ада да горя

Проклинам себе си сега!!!

Не смях, а безмълвие.

Смешна гримаса във смешен свят!

И слепци, но с очи

Умират в мрак

Краят им е звезден прах!

Цветен свят, но с усещане на безцветност!

Метафора след метафора

Дума след дума!

И пак съм сама! Душата плаче!

Сълзи - кръв

Камък - без чувства

Сърце от мрамор

Труп, а с пулс.



                   ***

„Прости ми, Боже! Прости на нас грешните! Ний грешници сме, ала с души, които се разкайват! На колене молим ти се ний сега! Опрости греховете на нас грешните!\"



                     ***


 Сделка с дявола - добра.

Душа за живот! Сърце за безсмъртност!

Искра и плам. Изчезват там!

..........  В Ада!



                       ***

Ада слязъл на земята!

Бездушни тела - души заключени във Вечността!

Часовник - пясъчен

Отброява края на света.

И черно и бяло

И смях без светлина!



                       ***


Камъни, пръст, прах

Паяжини, пепел и смях ........


                         ***


„Боже, върни душите на нас грешните! Прекланям ти се аз сега!\"


„Нека се свети името ти! Нека бъде волята ти! Както на небето така и на земята!\" .......




Грешници сме ние! Моля се за опрощение! Прошка! Разкайвам се! Прости ни за това, че не сме вярвали в теб! Прости ми, че се усъмних , че ти съществуваш, когато ми показваше пътя! Прости на нас хората, когато сме се държали лошо един с друг! Грешници сме! Ала се разкайваме!


                                 Даниела Ангелова



 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me