StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 167,168
   Потребители: 12,429
   Автори: 4,038
   Коментари: 325,131
   Точки: 2,670,244
   Съобщения: 184,819
   Лексикони: 4,509
   Снимки: 10,723

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Всичко ще се случи от "Тайните на книгата на Съдбата"

ВСИЧКО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

 

ТАЙНИТЕ НА КНИГАТА НА СЪДБАТА

       Всичко е в познанието, но понякога има неща, които просто не ви трябва да знаете. Защо ли? Защото наистина не ви трябва, защото научите ли ги ще утежните живота си и както е казал Соломон „Колкото повече знания трупате, толкова повече печал натрупвате.” Но, Соломон не е знаел, че всичко е някъде там и е написано и искате или не то се случва. Всички си мислят, че живота им е в техните ръце и че става така, както те си мислят че са решили, всъщност всичко е отдавна написано и ние само изпълняваме това, което е написано, мислейки си, че живеем по наша воля. Всичко се случва в движение и според усмотренията на Всевишния. Това е. Както е казал народа: „Човек предполага, Бог разполага” И на Айнщйн най голямото му желание е било да може да надникне в „плановете” на Бог.  

Това научи един ден Ааззаа. Той беше и той не знаеше кой беше. Искаше да разбере защо има толкова много болка по света. Но всъщност хем искаше хем не искаше, но когато нещо трябва да се случи, то се случва, защото е написано в книгата на Съдбата.

Седеше си веднъж пред дома и получи телефонно обаждане. Някой му каза че ще дойде една жена и ще му се представи с името Мери, което обаче няма да е нейното име, а просто някакво измислено име. Ще търси нещо от него и той трябва да й го даде, за да се изпълни след това и неговото желание.

Но защо трябва да правя това? – запита Ааззаа

-        Защото искаш да разбереш много неща искаш да надникнеш в книгата на съдбата и да разбереш можеш ли да я променяш, нали! И в крайна сметка, защото си избран, защото така е писано. Приеми го.

-        Но аз не искам чак толкова много да разбера за книгата на Съдбата – каза Ааззаа

-        Не лъжи себе си и мене – каза му човека отсреща. Колебаеш се, но дълбоко в себе си искаш точно това. Аз знам виждам всичко. Почти всичко. Аз съм един от пишещите тази книга. И понеже на всички ни е позволено да си изберем по един човек аз избрах тебе.

-        Какво значи това да си изберете по един човек?

-        Сложно е за обяснение, приеми го като подарък, много голям подарък или пък малко тежичък подарък, но все пак подарък. Ще разбереш. Всичко ще бъде добре, написал съм ти интересни случки ще се забавляваш. И не си мисли, че говориш с някой побъркан, защото ще сгрешиш. Само един пример. Помниш ли приятелят ти си беше купил месо, но го бе забравил и то намирисваше вече. Тогава той реши да го изпече и да го даде на животните навън. Сложи го навътре в горичката, но после мина една жена с куче, което го надуши и го изяде, после се разболя, но не от месото, а от една билка която беше под месото, леко отровна билка, наложи се скъпо лечение и господарката на кучето, богата алчна собственичка на магазини и трябваше да плати много пари на ветеринаря. На него точно сега му трябваха пари, защото същата тази собственичка бе уволнила жена му от работа и тя нямаше работа. А на нейно място бе назначила племенницата на любовника си, която бе некадърна и заради нейна грешка в последствие й съставиха акт за нарушение на работното място.

 

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Повести и Романи
публикувана на: 2019-06-04
прочитания: 121
точки: 9 (виж далите точки)
коментари: 3 (виж коментарите)
препоръчано от: 2 (виж препоръчалите)

Вход