uFeel.me
Въплъщението на сатаната (3-та част)
Автор: dorian_01,  22 юни 2011 г. в 19:42 ч.
прочити: 314

Въплъщението на сатаната (3-та част)

       ужаси, да не се чете от лица под 18 години



                                В града



                    ................

  Град Сакраменто бе известен с широките си и пресичащи се под прав ъгъл булеварди. Добре организираното движение, за разлика от мегаполисите Лос Анджелис или Сан Франциско бе причина за малките времепътувания на превозните средства, а поради уникалното на Америка съчетание на множество исторически забележителности с голям брой културни мероприятия и огромни красиви паркове заслужено му бяха дали званието \"столица на щата Калифорния\".
  Именно заради това разположение на улиците, на Бенджамин му бяха необходими по-малко от петнадесет минути, за да се придвижи до апартамента си, намиращ се на другия край на града. Слизайки от колата, почувства рязко главоболие заради смяната на въздуха, очите му се замрежиха за момент, но веднага след това се адаптираха към новата среда. Той отиде до кооперацията, отключи входната врата и се запъти към асансьора, водещ към неговия етаж.

   - Боже мой, скъпи! Какво е станало с теб? - посрещна го на вратата Шона, неговата съпруга.
   - Ухапа ме някакво животно ей тук. Преди малко бях в болницата и там ми промиха раната.
   - Хайде влизай. Тъкмо приготвях обяда. Кейт и Мари още не са се върнали от училище.

   - Защо си толкова блед? Какво каза лекаря? - попита Шона, след като двамата седнаха на масата.
   - Каза, че до няколко дена ще ми мине. Вие какво правите?
   - Ами обичайното ежедневие, децата на училище, аз на работа. Днес нямаше много поръчки и се прибрах рано.
  Бенджамин я хвана за ръката, като искаше по този начин да и даде увереност, че всичко е наред. Шона обаче продължаваше да се взира недоверчиво очите на съпруга си, стараейки се да не изпуска нито едно негово движение.

   Бенджамин се погледна в огледалото, което бе старателно закрепено към фаянсовата облицовка на банята и застина от неочакваното видение - от другата стена не го гледаше здравият, месест и червендалест здравеняк, а се бе появило призрачно бледо и измършавяло лице, образдено с криви и дълбоки бръчки. Страхът внезапно нахлу в съзнанието му като ослепителна мълния.
  Вдигна бинтованата си ръка, загледа я и концентрира вниманието си в нея. Болката бе станала убийствено остра, сякаш безброй червеи прояждаха вътрешните тъкани, а тласъците на сърцето се отразяваха в нея като силни удари с нож.
  Спомни си успокоителните думи на доктор Сантино:  \"Серумът и ваксината против тетанус би трябвало да ти помогнат или поне да те задържат в стабилно състояние известно време, но ако до два дена не се подобриш ела  пак при мен\". Този спомен го ободри, думите, изречени от този лекар наистина му подействаха освежаващо и мисленето му се промени в друга насока: \"До два дена може да се излекува проклетия ми крайник и аз отново ще си бъда аз\" - окуражи се той, макар че подсъзнателно вярваше, че тази гнусна рана бе много по-опасна от всички рани досега! Въпреки, че дишането му бе нормално и сърдечният орган туптеше в обичайния си ритъм, той вътрешно чувстваше, че в тялото му настъпват промени, че нещо не е наред със самия му организъм.
  Опита отново да се сети как изглежда причинителят на тези неочаквани беди, но чертите на странното създание бяха почти избледнели. Той помнеше само очите, тези светещи непоносими очи, излъчващи свирепа злоба! Тези очи никога няма да бъдат забравени, щяха да се явяват като неканени гости в сънищата...
   - Бенджамин, скъпи, добре ли си? - гласът на Шона прекъсна мисълта му
   - Да скъпа. Защо?
   - Кейт и Мари дойдоха, ще дойдеш ли? Вече тридесет минути стоиш в банята, а ми каза че отиваш само да си измиеш лицето. Притеснявам се.
   - Ей сега излизам. След минутка ще дойда.
  Бенджамин искаше да си спомни за някакъв друг фрагмент, свързан със съществото, който да е убегнал от спомените му, но в неговият разсъдък цареше тотална бъркотия.  Той отвори вратата на банята и тръгна към всекидневната, където двете му дъщери го чакаха с голямо нетърпение.

   - Татко, какво се е случило с теб? - Извика притеснено Кейт, като машинално се отдръпна от прегръдката на баща си. Мари, гледайки от по-голямата си сестра, направи същото.
   - Нищо ми няма, скъпи мои, просто претърпях инцидент?
   - Какъв инцидент, татко? - попита с тъжно изражение Мари. Тя бе на осем години (с четири по-малка от Кейт) и все още изпитваше дълбоката привързаност към баща си, характерна за малките момичета. Бенджамин я хвана за кръста и я вдигна високо, след това каза бодро:
   - Ухапа ме някакво животно. След два дена ще ми мине.
   - Какво животно?
  Въпросите на малката нямаше да спрат скоро, затова Бенджамин използва следната тактика - завъртя я силно във въздуха и после я свали на един от столовете, подредени старателно около масата.
   - Такова животно, което ако не си изядеш обяда, ще дойде и теб да ухапе.
   - Татко, не ме плаши!
   - Няма да те плаша, защото ти си добро момиче, което винаги си изяжда храната, нали така?
   - Да, татко, винаги си изяждам храната - усмихна се Мари.

  Вкусният обяд бе сервиран от Шона, която имаше славата на доста добра домакиня. След това всички седнаха около масата и започнаха да поемат с охота порциите вкусна картофена яхния. Бенджамин разпита Кейт и Мари за училището, после поговориха със Шона за работата й. Накрая разказа за новата къща, за красивата природа около нея, за чистия въздух, тишината и спокойствието на тази местност. След като се наобядваха и наприказваха той се приготви да си ходи на вилата.
   - Татко, няма ли да останеш тази вечер? - попита го Кейт.
   - Не, мила моя, татко ти ще стои няколко дена там, а след това отново ще си дойде тук.
   - А не можеш ли да ни вземеш и нас? - Обади се Мари.
   - Другия път ще ви взема, обещавам. Сега татко ви има нужда от спокойствие, а и трябва да почистя тази къща, че като дойдете да се чувствате добре.
   - Обещаваш ли?
   - Обещавам ви.
  Той целуна двете си момичета, след това целуна Шона и излезе навън.

  Веднага щом отвори външната врата на кооперацията, яркото слънце отново замрежи погледа му! Почувства непоносимо изгаряне по непокритите части на тялото си, както и внезапна силна болка в главата!

  Колата бе паркирана близо до входа и той изтича до нея. Влезе вътре и включи климатика, като усети как постепенно нахлулият свеж въздух притъпи донякъде чувствителността на сетивата му.
  Не можеше да шофира в това състояние, слепотата бе прекалено силна, много по-силна от преди няколко часа! Болката в главата стана раздираща, сякаш някой опитваше да пробие мозъка му. Той притисна слепоочията с двете си ръце, опитвайки се да се съсредоточи в реалността.
  Трябваше да извика такси! Можеше да позвъни на Шона или някой съсед или приятел, но не желаеше да притеснява никого с това свое страдание. Взе телефона, обърна се на другата страна, защото бе по-тъмно и се зарови в телефонния указател, където имаше номерата на няколко таксиметрови фирми.

  Таксито се рееше плавно по гладките пътища. Бенджамин бе взел покривката, лежаща на задната седалка на автомобила си и с нея се пазеше от чат-пат появяващите се през стъклото убийствени слънчеви лъчи. Стараеше се да не мисли за нищо, дори и да не отговаря на въпросите на притеснения за здравословното му състояние таксиметров шофьор.
  Когато най-сетне достигнаха до красивата къща, Бенджамин се разплати с шофьора, взе малката чанта с храна, която Шона грижливо му бе приготвила, обви тялото си с покривката и тръгна към вилата.
   - Да ви помогна ли? - учтиво попита таксиметраджията.
   - Не, не, благодаря, ще се справя сам.
   - Ако имате нужда от помощ можете да ме намерите по личния телефон. Аз вече зная къде живеете, а друг едва ли би се ориентирал в тая гора.
   - Да, наистина прав сте. Има вероятност скоро пак да пътувам към Сакраменто.
  Шофьорът взе едно листче и химикал, написа номера си, след което го подаде на Бенджамин и протегна ръка за запознанство:
   - Тим Стоун.
   - Бенджамин Бърнстейн - отговори пенсионерът и двамата си стиснаха ръцете. После таксиджията се качи в колата си, запали я и потегли към града, оставяйки Бенджамин сам, потънал във своите страхове.

  Когато влезе вътре, почувства приятния хлад на спасителната тъмнина. Отиде в стаята, определена от самия него като всекидневна, завъртя пръчката на ролетъчните щори, за да не влиза светлината и легна на мекия диван. Страшни мисли препускаха вихрено през пържещата се в кладата на адската болка глава, въртяха се като виелици във всички гънки на мозъка му и завземаха с ледения си порив обзетото от стоически хаос негово съзнание. В аптечката имаше аспирин, но знаеше по някакъв неопределим начин, че той няма да му помогне, както не му помогнаха йодът и спиртът в промиването на раната. Той беше болен и състоянието му се влошаваше. Непоносимостта към дневната светлина беше повече от застрашителна, тя отключи в много голяма степен чувството, което му бе много познато, а именно страх. Страхът обаче бе доста по-различен от този при полицейските акции или при раждането на някое от децата. Той бе суеверен, пророчески страх, страх от неизвестното, от ПРОКЪЛНАТОТО, той го обхващаше със студените си пипала и бавно го пренасяше в клопката на първичния ужас.

        ... следва продължение...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me