uFeel.me
Островът глава 3
Автор: pichat89,  21 януари 2009 г. в 00:37 ч.
прочити: 305

СЪЗДАВАНЕ НА ЕДИН НОВ СВЯТ

На следващия ден след като се събудихме ние започнахме да кроим планове за нашето оцеляване.Решихме да се разделим на четири екипа, които щяха да отговарят за храната и пиенето,строителството ,обучението на диваците по науки и бойни изкуства.

И така след дълги дискусии решихме кой за какво ще отговаря.Така на кратко екипите:
1.За обучението на диваците отговаряхме аз,Чудо,Диаполо,Дим Пий Ес,Стела,Анастасия,Никол,Ем Кей и Ем Ей Станфорд.

2.За строителството и укреплението на къщите и стените около тази „крепост” се заеха Чарли,Ивайло,Клеант,Матрин,Джина,Поля.Лили и Нефизе.

 Леко отклонение всички тези хора са част от тази компания не сам ги описал защото всичко се повтаряше което не е важно с времето горе долу ще си изградите представа за тях.А и това оставих на вашите съзнания да си създадат собствени образи така както ви харесва.В разказа не целя да разкажа кой как изглежда а на друго което с времето ще откриете в разказа.

 Та да продължа на пред.

3.За храната отговаряха в началото докато оправяхме крепостта отговаряха Силс,Енрике,Енрико,Том,Валя,Ашли,Александра,Мария и Барбара.

4.За осигуряването на оръжията и за капаните около крепостта отговаряха Ник Станфорд,Майкълс,Фред,Франсоа,Ем Ей Деласкес,Албена,Любена и Клаудия.

 И така започнаха дни в които всеки ден ние създавахме един нов свят в който няма богатства пари и прочие.А какво представлява тази крепост ли?Ще Ви отговоря честно и откровено.Тази крепост бе изградена от странични стени които обграждаха абсолютно всички къщи които бяха в това племе както и водопада който беше до езерото от което все скачах.Също така в тази крепост попадаха много красиви земи и всичко което беше на този красив тайнствен остров.

 Това място с всеки изминал ден ставаше все по красиво,а хората по задружни и по добри един към друг.Но това бе само на външен вид.Защото докато строяхме изграждахме и живеехме заедно се случиха много неща които ще разкажа от тук нататък.Но нека се върнем на дните в които ние изграждахме този нов свят.Ще разгледам всяка от групичките по отделно на кратко в тази глава, но в следващите глави ще отриете нещо ново нещо което ще разкрие цялата истина за мен.

 Първо ще започна с нашата групичка.Както разбрахте ние отговаряхме за така нареченото обучение на диваците.Ето как започна всичко от самото начало.

 След като се разделихме на групички всяка една от групичките си отдели на някъде си.

Ние отидохме на езерото и там аз попитах:
-Сега трябва да видим кой с какво може да до принесе за развитието на диваците?

-Виж мъжката част можем да ги обучим да се бият…-каза Чудо.

-А пък ние можем да ги обучим на знанията които имаме.Ето виж например аз мога да ги научат да говорят нашия език-Анастасия прекъсна Чудо от нищото.

-Пък аз мога да ги обуча как да се държат в обществото-добави Стела.

-Така до тук изяснихме че Стела и Анастасия ще отговарят за обучението им на нашия език и  за това как да се държат изискано в обществото.Ами ти Никол с какво можеш да им помогнеш?-попитах с закачлив тон Никол която беше се изгубила сред нас,защото бе твърде срамежлива и не обичаше да говори много.

-Аз ли?-попита учудено тя-Мога да им дам онова от което имаш нужда?

-И то е?

-Добротата и разбирателството както и хармонията от която имат нужда.

-Чакай,чакай.Т’ва е добре,но ще ти кажа че всичко това го притежавам защото се занимавам със СТАД.

-О така ли?-попита учудено Никол

-Извинявайте че се намесвам в този малък спор между вас,но и аз мога да помогна в тяхното обучение като помагам на Стела.Защото съм много добра.Все пак научих Чудо да се държи добре в обществото.-каза Ем Кей.

 И след тези думи се чу лек смях,но след това Ем Ей добави:

-Мога да помагам на Никол относно отношенията на диваците към околните.Никол съгласна ли си да сме партньори?

-Нямам нищо против да сме партньори.Но няма ли да е по добре всички да работим заедно?-каза Никол.

 И едно кимване им бе достатъчно за да се разбере че момичетата ще работят в екип.Така се установи че момичетата ще работят заедно,но сега ни предстоеше да отучим кой от момчетата за какво ще отговаря.След известно мълчание между нас Чудо го наруши като каза:

-Така момичетата се разбраха.Ами ние как ще се организираме.

-Лесно.Предлагам ти и аз да отговаряме за тяхното обучение по бойни изкуства с голи ръце да се бият и да се отбраняват пък Диаполо да ги научи да яздят.Разбрах че ти си бил много добър в язденето,пък Дим Пий Ес в стрелбата с лък,така че може да ги обучава в стрелбата. – казах със заповедите лен тон.

- Кой си ти че да се разпореждаш с това кой с какво да се заеме? – каза троснато Чудо.

- Чудо той е прав!Наистина е така и така ще можете да изгладите отношенията си. – каза Дим Пий Ес.

- Значи така!Аз и Пацо в боят пък ти и Диаполо в ездата и стрелбата.Интересна комбинация да видим дали ще свърши работа. – каза с леко закачлив тон Чудо.

 И така почти всички се бяха разпределили работата относно обучението им, но имаше малък проблем между мен и Чудо.Ние трябваше да решим кой от нас ще им показва и кой ще е партньор.Нали се сещате че и двамата бяхме твърди горди за да се сломим и да оставим другия.Затова решихме да се сменяме на ден.Тоест един ден щях да бъда аз треньор друг ден той.

 И в крайна сметка след дълги и уморителни дискусии всички се разбрахме какво да правим.И не след дълго всеки се зае със задълженията си.Аз и Чудо отидохме при племето и им обяснихме как стоят нещата.В началото ни гледаха с учудване, но след дълги обяснения успяхме да ги убедим  и да им докажем че ние ще бъдем техни учители и че трябва да ни слушат за в бъдеще ако искат да победят другите странни същества които всъщност бяха човекоядци.След като им разяснихме какво е положението започнахме с тяхното обучение.

 На следващия ден трябваше да им се обяснява че ще трябва да спазват някакъв режим който щеше да им бъде от полза защото щяха да са отговорни.А те за наше голямо учудване много бързо разбираха и така много лесно се справяхме с тяхното обучение. Така след дълги разговори  и размишления започнахме да се занимаваме с тяхното обучение което не беше чак толкова зле. След  това ние с Чудо обяснихме на диваците, че преди всичко, когато тренират тук те ще трябва да си помагат и да са внимателни към партньорите си и също трябва внимателно да слушат какво им се обяснява, а на бойното поле те трябваше да знаят че ще са сами и че сами ще разчитат на знанията си които ще им предадем.И така започнахме да ги обучаваме.

 Докато течеше една от тренировките аз и Чудо започнахме да обсъждаме докато диваците се упражняваха на поредната техника която им показвахме:

-         Е Чудо какво мислиш затова дали ще се справят при една евентуална атака от човекоядците?

-         Да ти кажа честно не знам.Мисля си че ако продължават в същия дух те ще успеят да направят нещо повече и да станат много добри.А ти какво мислиш затова?

-         Аз ли?Аз съм оптимист и вярвам че с повече старание нещата ще се получат. Засега нещата вървят добре.

-         Според теб колко дълго ще ги обучаваме.Дали другите ще успеят да завършат крепостта преди човекоядците да атакуват?

-         Не знам да ти кажа честно не знам.Дано да сме готови за тяхната атака.

-         Да се надяваме.Да те питам нещо.Защо ти и Анастасия сте толкова ледени един към друг?

-         Да ти кажа честно не знам.Просто няма какво да си кажем разбираш ли?!Преди време я нараних много и сигурно още раната кърви в нея.

-         Не знам.Определено ти и тя трябва да си поговорите сериозно, но да не ти се меся в нещата.

-         Знаеш ли навремето ние разговаряхме по този въпрос, но не след дълго аз си заминах от моите приятели.Да тези хора които виждаш сега.Та както и да е.Преди да си замина и оставих по нещо което явно се отново се връща в тях.

-         Не знам какво да ти кажа. Само внимавай да не ги нараниш отново, а сега нека да продължим с обучението.

-         Да прав си да продължаваме защото ако повече прекарваме в разговори, а по малко в обучение, то няма кой да научи диваците да се бият.

 И тук леко изпаднахме и двамата в смях.Общо взето това се повтаряше всеки ден. Но да не ви занимавам повече с работата по бойните изкуства, а нека продължим по нататък. Сега ще видим какво става с обучението по знания и дисциплина.

 По принцип след всяко занимание по бойни изкуства диваците отиваха при дамите които бяха в нашия екип за да се обучават на горе посочените неща.Така диваците на сядаха на земята и с втренчени погледи слушаха и повтаряха със захлас всяка дума и всеки жест на петте момичета.Сега ще ви представя по обстойно един техен ден в който бе изпълнен с учене на нови неща.

 Анастасия и Стела старателно обясняваха на диваците всяка една буква и всеки един звук от нашата азбука.След като усвоиха азбуката те започнаха да се учат да произнасят думи.И накрая започнаха да говорят нашия език, но разбира се беше им нужно около половин година, но да се върнем на деня.Двете момичета в един от разговорите ни споделиха че те наистина много бързо се учат и успяват да усвоят новото.След всеки един урок по български език, диваците се пренасяха на друго място, а това място беше светът на обществото.Да те се учеха постепенно как да държат вилица, лъжица и нож, да бъдат кавалери към дамите си, да говорят учтиво и прочие.Да ви кажа ли нещо откровено?Честно казано диваците успяха да се превърнат в красиви, смели, умни и интелигентни хора.Да благодарение на Анастасия, Стела, Ем – Кей,Никол и Ем – Ей Станфорд те успяха да се превърнат в красиви и благородни същества.По време на едно от заниманията момичетата решиха да си свикат женско събрание на което се случи ето това:

-         Ани ти ли си момичето което е накарало Пацо да се влюби за първи път истински?- попита Ем – Ей

-         Разбира се.Но и аз съм човека който му показа какво значи да се бориш за нещо което никога не си обичал.

-         Защо не си му отговорила когато те е попитал защо така се е получило?Защо си го измъчвала? – попита отново с онзи любопитен тон Ем- Кей

-         Знаеш ли честно не знам.Просто съм си такава... – каза Анастасия  с онзи нежен и твърде не обичаен тон за нея

-         Може би те е било страх че може още повече да го нараниш отколкото си го наранила. – каза със леко сериозен тон Мери Кейт

-         Нея не я е било страх да го нарани, а от това че може да се влюби отново в него.Всъщност мисля си че той е влюбен истински в мен. – каза Стела с онзи красив глас който омайваше всички наоколо.

-         А ти от къде знаеш че те обича?- попита изненадващо Анастасия.

-         Ами просто неговата най добра приятелка ми го призна във вечерта на бала.А лично той нищо не ми е казал. – каза Стела

-         Ясно.А имало ли е нещо между вас? – попита Ем – Кей която пак не беше до разбрала ситуацията малко.

-         Не нямаше.Защото той остана верен на себе си.Той не посмя да се влюби отново, дори се страхуваше да бъде с някоя. – каза защитно Стела.

-         Защо го е било страх,Стелс?- попита Анастасия

-         Заради нещата които се случиха преди време,заради онзи скандал заради онази нощ.

-         Да не би да е заради Ани и Марто, когато Марто щеше да го застреля ли?Заради любовта си към Ани? – каза недоумително Никол.

-         Уау!Ем – Кей не ти ли напомня за онова което стана между Чудо и Диаполо? – каза Ем – Ей.

-         Какво е станало между тях?-попита с любопитство Анастасия.

-         Та те сега като гледам са си истински приятели. – добави Стела.

-         Моля ви разкажете ни?-помоли Никол учтиво като гледаше с онези светли очички които молеха за нещо незнайно за какво.

-         Добре, ще ви разкажем.- съгласи се Ем – Кей. – Значи преди четири години, аз и останалите които се занимаваме с тай рю както разбрахте,бяхме отишли в планината на почивка.Та там аз и Чудо се бяхме усамотили в една от стаите, защото ние се харесвахме но се страхувахме от това как ще реагират останалите на факта че аз и той ще се съберем.И докато Чудо ми разказваше как с времето успял да ме обикне на вратата се почука.Чудо каза, че е заето и да ни оставят на мира не Диаполо влезе в стаята като обезумял тигър и започна да ругае Чудо. Тогава Чудо срита задника на Диаполо.След което боя се пренесе на долния етаж, но преди да стане страшното Чудо и Диаполо се сдърпаха затова че Чудо ме свалял пък Диаполо още ме обичал.А Чудо не му остана длъжен и му отвърна че между него и Ем – Ей няма нищо, откакто му завладях сърцето и че никога Диаполо не ме е обичал и в този миг докато се биеха с Чудо стана нещо.Той така се ядоса на Диаполо, че с един ритник го беше изкарал извън пределите на хижата и го намерихме чак долу в долината. След този инцидент двамата си изясниха нещата и се сдобриха.

-         Хубава история.Значи все пак въпреки всичко те са държали на теб? – попита Анастасия

-         Е да.Но и двамата ме обичаха! – каза леко с при смешка и с малко гордост Ем – Кей.

-         Но аз успях да накарам Чудо да ме намрази и да остана негова приятелка,а пък Диаполо успя да се влюби в мен истински. – каза леко с разгневен тон Ем – Ей.

-         Е вие определено ме кефите.Явно сте истински приятели по между си което рядко се среща. – каза Никол.

-         Винаги съм обичала Чудо и той винаги е държал на мен,както и винаги ми е помагал защото с него преди всичко сме приятели. – добави с нежен глас Ем – Кей.

-         А ти Ани в кого си влюбена сега?В Пацо или в Марто? – попита Ем – Ей.

-         Сега когато отново срещнах Пацо след толкова години отново имам чувството че мога да обичам истински, но той е забранена зона за мен защото не искам да го нараня отново. – каза снизходително Анастасия.

-         Ами ти Стеле сега когато го срещна отново след толкова години и като виждаш как се труди непрекъснато за да ни е добре и как се самоизмъчва за стари грешки.Какво мислиш?Мислиш ли че онова приятелство по между ви може да е израствало с времето в любов. – каза отсечено Ем –Ей.

-         Не знам.Толкова ми е трудно, защото сега успях да осъзная много неща за него. И мисля че той никога няма да може да ме обикне отново. – каза тъжно Стела.

-         Не губи надежда Стелс.При най – подходящия момент ако го обичаш истински говори с него и може би отново ще сте щастливи. – каза успокоително Никол.

-         Значи да го изясним.Ани обича Марто, но се зараждат в теб отново старите чувства към Пацо, а пък Стела обича истински Пацо.Значи имате голям проблем момичета и трябва да се реши скоро защото някой ще пострада. – каза обобщително Ем – Кей. – Ами ти Ники в кого си влюбена?

-         Аз ли?Аз си обичам Клеант.Но има малък проблем и той е че той видя отново Джина и може да се влюби отново в нея. – каза с притеснителен тон Никол.

-         Спокойно той те обича силно.Вижда се по начина по който те гледа.И това момиче няма да застане между вас. – каза Ем – Кей с окуражителен тон.

-         Ани с теб ще си останем добри приятелки въпреки любовта ни към него?

-         Разбира се.Тази любов няма да ни раздели приятелството. – каза Анастасия.

  А сега нека продължим нататък към другите от лагера а именно сега ще се спра на Диаполо и Дим Пий Ес. Значи на Диаполо му беше най – трудно да се занимава с обучението им по езда,защото те не успяваха да доумят какво им се казва. Всеки ден Диаполо изразходваше по страшно много нерви за да им обяснява че животните т.е. конете са благородни към тях и че когато ги яхнат те ще се почувстват по добре. Е така след около един месец Диаполо ги накара да се качат на въпросните коне, но за да успее да ги обучи като истински ездачи да яздят му беше необходимо помощ. И тази помощ я получи от Дим Пий Ес.Е двамата успяха да се сработят доста добре в екип.Те даваха всичко от себе си за да ги обучат в това как да бъдат добри ездачи.

  Но най – интересното беше когато Дим Пий Ес и Диаполо трябваше да ги обучат в това как да боравят с оръжията.Но първото нещо, беше че трябваше да ги създадат. Е създаването беше може би едно от най комичното нещо за останалите ни. Защото никой от тях не разбираше какво да прави и всеки опит който се мъчеха да направят оръжие бе изпълнен с неуспех.В крайна сметка Диаполо и Дим Пий Ес решиха да ги направят сами и след което започнаха да ги упражняват с тях. Е сами се досещате че в началото имаше много не успехи.Я на кой му беше уцелил някоя патка,друг пък уцелил друг в задника и въобще относно оръжията бяха много скарани.Но с времето дойде и успеха на диваците.Те започнах да се прицелват все по точно и все по добре да боравят с оръжията.Дори се научиха и да стрелят точно с лъкове и да разнищят тайните на дървената пръчка.След като усвоиха оръжията и начина им на употреба аз и Чудо решихме да помогнем на Диаполо и Дим Пий Ес в обучението им по бойни изкуства с оръжия. По време на една от тренировките по бойни изкуства Дим Пие Ес попита Диаполо:

-  Дио мислиш ли че   Ем – Ей е в сигурни ръце покрай Пацо и Чудо?

-  Защо да не съм сигурен?Не забравяй че Ем Кей и Чудо са заедно и много се обичат,а пък Пацо до колкото разбрах още не може превъзмогне загубата, а и като около него са момичетата които го обичат се съмнявам да направи глупостта да тръгне към Ем – Ей.

- Да прав си.Но не те ли притеснява факта че той и Ем – Ей твърде често са заедно? – продължи да подклажда огъня Дим Пий Ес.

- Какво да ме притеснява та те са приятели.Все едно ти и Клаудия когато си говорите не е ли същото.

- Прав си.Но все пак си имай едно на ум.Защото това момче ме плаши малко.

- Не се бой.Щом Чудо е около него няма страшно нещо да стане.

- Точно това ме притеснява.Те станаха доста добри приятели,а и Силс много често си говори с Пацо и ме съмнява че братята ще  успеят да го убедят че е Избрания, което не е добре за нас.

- Знаеш ли с времето ще си покаже дали наистина е Избрания или не.В битката която ни чака срещу онези същества ще се разбере дали е или не е.Защото ако той е Избрания трябва да убедени този народ и когато изпадне в безизходица да му помогне.Така че Дими репутацията ти като единствения враг на Чудо на терена все още не е застрашена. – потупа го по рамото Диаполо.

 - НЕ се боя от това дали някой друг ще заеме мястото ми или не.Не ми пука!Но ми пука затова което ни очаква.Погледни тези диваци те вече не са животни а хора които спокойно мога да нарека тай – ристи.И благодарение на Пацо и Чудо те станаха такива.

- Кажи ми честно какво имаш против Пацо?- каза леко изнервено от думите му Дио.

- Просто той може да се окаже човека който може да промени всичко!

- Защо?

- Защото забележи че той се познава с Джина,Стела,Анастасия,Никол,Клеант, Ивайло,Марто ,Валя,Поля,Лили и Нефи.Откъде мислиш че ги знае?

- Ти си много зле обаче.Знаеш ли?С част от тях е бил в един клас пък с останалите си е бил приятел още преди да замине от Троян,където е израснал той и останалите.Ами ти обаче понякога ме учудваш доста!
- Да прав си, но все пак ще го държа под око.!

- Е добре.Съмнявай си се.А сега нека продължим с тренировката им че да не стане пак някой инцидент пак. – каза с лека насмешка Дио.

 А сега уважаеми читателю нека продължим към следващия екип.Е надявам се че успяхме поне малко да си изградите представата за обучението на диваците. А в следващата глава по обстойно ще ви разкажа за любовта, тъгата и омразата.Но сега нека продължим по нататък.

 Втория екип който отговаряха за строителството поне в началото бе се сработил отлично. Но най – трудно за тях се оказа това да намерят материал за да започнат самото строителство.Но те излезнаха от безизходицата като решиха да насекат достатъчно дърва и да започнат първоначално да изграждат стените.

 Първо Клеант направи схема по която да действат и не след дълго започнаха да строят стените на това красиво място на което бяхме.Отне им горе долу около два месеца за да приключат със стените.Те работеха заедно с няколко дивака.Тук е мястото да вмъкна че ние разделихме на пет екипа диваците които ни помагаха и се разменяха когато им свършеше смяната при еди кой си.

 След дву месечно изграждане на стените и след това дойде ред и да се оправят и къщите.Мъжката част се заеха с това да реконструират къщите и да ги направят по стабилни, а женската част се погрижиха в това къщите да станат чисти и подредени. За укрепването на къщите те използваха останките от самолета.Така след общи усилия къщите станаха красиви и подредени и разбира се ухаеше на хубаво.

 След това този екип започна да изгражда и много други неща които в последствие ни свършиха доста добра работа. Момичетата пък създадоха капани за човекоядците и така ако решат да ни нападнат имаше изненада за тях.Е с общи думи това е покрай този екип а сега ще ви разкажа за в другия екип който се занимаваше с осигуряването на нашата храна.

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me