StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,330
   Потребители: 12,359
   Автори: 4,000
   Коментари: 319,044
   Точки: 2,663,262
   Съобщения: 149,686
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,780

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ИСТОРИЯТА НА САМУРАЯ СУ Я (5 и 6 част)


                5 част


- Спокойно, Су Я - потвърди подозренията му НаСеКи Са МеТа - точно в този момент вярната на своя род НаКаКа ИСа СаКа жертва тялото си за делото. Както обикновено КаТа ДжаСа е пиян, а ИОн СаКа още не е изтрезнял. Затова е пратил малкият си брат, БаРа СаСам, да го замества. Та точно с него е ИСа СаКа, което гарантира, че докато се измъкваме той ще е глух и сляп за всичко, освен това, което смята за най-важното събитие в досегашния си живот... А сега точно се смрачава. Знаеш, колко съм умна и хитра, Су Я, предвидила съм всичко! Ако бях дошла по-късно, ЧуКа Сам, щеше да е обречен! С пълна уста нищо нямаше да мога да ти кажа, а през останалото време или ти нямаше да ме слушаш, или аз щях да съм забравила за какво съм тук...
- Красива и умна жена си, Са МеТа, никой не може да отрече това - не се удържа Су Я да вметне и продължи да слуша нататък...

                  6 част

 Централно място в залата за пиршества и оргии пред спуснатата театрална завеса (зад която Су Я чакаше кога ще дойде времето, когато да се намеси) заемаше масата на домакина на партито. До ЧуКа Сам от дясната страна стоеше КаМа ШиБа, а срещу тях, двамата му сина, НаКуРо СаКа и НаКуРо МиСаКа.
 Су Я надзърташе в недоумение. В плен на поредна мания, господарят му, се беше отдал на строги и аскетични пости. Тоест, до свещените му месести бърни не се докосваше нито храна, нито питие. 
 За да компенсира това, директно в кръвта му се вливаха две банки с течност - едната с 95 градусово узо, а другата с пача от доволно угоени щастливи прасета. А в тях гарантирано нямаше отрова. Са МеТа се бе заклела, че заговорниците нямаха никакъв достъп до тях. Така, че той съвсем логично се чудеше как ли ще процедират неговите врагове.
 И точно насред разсъжденията му изведнъж КаМа ШиБа изчезна под масата, а двамата му сина извадиха своите мечове...
 "Аха - досети се Су Я - намазали са остриетата с отрова, гадовете. Решили са да отрежат главата на моя господар, ЧуКа Сам, а после някой няма как да се сети, че не примерно, инфаркт, го е трупясало, а гнусна отрова. Наистина, перфектен план са измислили тези дяволи..."

/Следва продължение/

15.05.2018.

Георги Каменов
vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Повести и Романи
публикувана на: 2018-05-28
прочитания: 149
точки: 10 (виж далите точки)
коментари: 4 (виж коментарите)
препоръчано от: 7 (виж препоръчалите)

Вход