StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 167,163
   Потребители: 12,430
   Автори: 4,038
   Коментари: 325,129
   Точки: 2,670,135
   Съобщения: 184,069
   Лексикони: 4,509
   Снимки: 10,722

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Моя любов

Моя любовНощта спуска своите черни воали над града и шумния град заспива под ропота на дъждовните капки. Нощ, но без звезди и луна. Няма светлина. В тъмната нощ вървя по улицата, с горда изправена глава, но не устремена. На къде съм тръгнала ли? И аз не знам. Вървейки, си задавам въпроса „ Къде отивам?". И аз не знам. Къде си моя любов? Това е въпроса, на който търся отговора. В един момент сякаш всичко оживява. Сградите, колите дори и дърветата и всички те започват да ми говорят. Поглеждам на горе, към небето, и всичко е толкова тъмно и черно. Един облак е засенчил и луната, и звездите. Вървя само напред, но не знам, дали и нагоре. На горе ама на къде? Там в края на улицата си ти моя любов, а от другата страна е моя дом. Домът не е ли там, където се чувстваш у дома си? Не знам и никога може би няма да разбера. Застанала съм на кръстопът, дома или ти, моя любов. Моя любов? Но къде си ти? Поглеждам напред и там ти ме чакаш с отворени обятия, но като погледна в страни-живота ми. Куп въпроси изплуват в съзнанието ми, но и на един не бих могла да отговоря. Защо ли? Ако избера живота-губя теб, а ако избера теб-губя живота. Моя любов, истинска ли си, или си плод на въображението ми? Виждам те и знам, че си там, но ще ме чакаш ли?

        Един човек преди време, ми каза, че живота е красив, когато е споделен. Но с кого? Моя любов, ти били споделил живота си с мен? Аз не знам, не мога просто да затворя очи и да избера. Избора, който може би ще промени целия ми живот. Седя на кръстопътя и мисля. Притварям очи и си казвам „Майната му, каквото ще да става, важното е, че аз съм направила избора."...  Тръгвам към теб моя любов, надявам се, че хората, които изоставям ще ме разберат и ще ми простят. Щом Бог прощава, значи и, че те могат. Съжалявам! Съжалявам ако пак съм сгрешила, но този път си струва! Струва си заради теб да зарежа всичко!

        Всеки един човек търси любовта си. Някой я намират прекалено рано, а други късно. Някой я намират и губят, а други споделят целия си живот с нея. Надявам се аз да съм направила най-добрия избор. Живота ни кара да избираме, понякога грешим, но се учим от грешките на другите. Аз избрах теб, моя любов! Сигурна съм, че не греша! 

        Тръгвам право на горе по пътя, този път вървя устремена и с гордо вдигната глава. Устремена, защото избрах теб и с вдигната глава, защото аз сама направих избора си.

        Моя любов, където и да си искам да знаеш, че те обичам и бих дала всичко за теб.


                                                                                         Даниела Ангелова

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Писма
публикувана на: 2011-06-29
прочитания: 899
точки: 18 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 6 (виж препоръчалите)

Вход