StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 164,443
   Потребители: 12,362
   Автори: 3,999
   Коментари: 317,493
   Точки: 2,643,141
   Съобщения: 151,455
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,779

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Крясъци в съня

Така дълбоко бях заспала след поредната си бурна нощ... Дори не помня лицето му. Само знам, че ми беше хубаво. Стреснах се от нечий вик, заглъхващ в ехо... Ехо от миналото... Събудих се - нямаше никого. А гласът ми беше много познат. Неговия глас... Крещеше, че съм го отхвърлила, че съм се предала без да се боря. А той бори ли се за мен? Само обещаваше. Само говореше. Празни приказки хвърлени на вятъра. Уплаши се, че вече няма да мисля за него. Изтропа ми пак по масата като малко ядосано дете, на което са му отнели играчката. 
 
Да... Така правиш винаги като ти кажат НЕ. Ти не обичаш да ти отказват. Само, че с мен не си познал. Ще ти бъда трудна. И не аз, а ти ще разкъсаш мислите и страстите си. Не ми напомняй колко си лош - казах ти, че знам всичко за теб. Приех те с всички твои зли и добри страни. И другото знам - че си полигамен. Нима не разбра, че и аз съм такава. Мога да се любя с петима наведнъж, така както ти не можеш да си мъж само за една (аз и не искам това). Защото пускаме любовта само до устните си. Другото е прищявка - удоволствие от което има нужда черупката.  
Извинявай, че сгреших с очакванията си. Може би си ме подвел с онова горещо докосване. Защо не го направи докрай? Никога ли няма да ми отговориш? Само мен ли изостави недовършена? Измисляш си някакви тъпи причини, в които и ти самия не вярваш. Не съм влюбена. Вероятно искам само обяснението ти. Но и него няма да получа. 
 
"Осмели се да изкривиш думите ми за секунди." - кои думи? Моите думи са истина, твоите са само оправдания. Искаш да изглеждаш чист и невинен, но не си.
И какво сега - ще продължаваме ли в същия дух? Ще си играем ли още на Том и Джери? 
 
Не ти пука за мен, а като ти казах сбогом веднага се опомни, че ме има... Всичко, което сме си говорили - за приятелството, доверието... е било лъжа. Пълен фалш. Жалко... И ти си като всички останали. 
 
"Търсиш ли път в полето?!" - намерих го. Малко е стръмен и хълмист, но ще го преглътна... защото по пътя ме чака красив, мускулест тракторист. Както каза един приятел "хвани си тракторист - той поне е свързан със земята" - така и направих. Ти продължавай да търсиш там, където и "стоманата се топи за теб"... Не страдай, има коя да ти целува раните. Ако няма - съм сигурна, че ще си намериш. И не се опитвай пак да крещиш в съзнанието ми, защото имам среща - искам да изживея емоцията си без твоята намеса. Сега харесва ли ти, хубаво ли ти е - да знаеш, че си само една играчка ? В моето легло никога няма да влезеш. 

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Писма
публикувана на: 2019-07-03
прочитания: 56
точки: 4 (виж далите точки)
коментари: 0 (виж коментарите)
препоръчано от: 0 (виж препоръчалите)

Вход