uFeel.me
В диалог със себе си
Автор: mrsorrow,  1 септември 2012 г. в 07:22 ч.
прочити: 509

- Искам да правя изкуство!

- Ми прави де! Кой те спира? Нали Господ ти е дал там… някаква си дарба.

- Да, така е…

- Тогава какъв ти е проблемът?

- Е, защо да има проблем!

- Не те разбирам. Страх ли те е от нещо?

- Не, не ме е страх. Всъщност … може би малко.

- Така ли? И от какво?

- Ами, нали ги знаеш хората…

- Та какво за тях?

- Те са най-различни. Едни са добри, други – лоши и завистливи. Мааалко ме притесняват вторите, защото те ще побързат да ме оплюят, ще кажат лоши неща за мен, въпреки че не съм ги предизвикал и това, което ще сътворя, е искрено и идва от сърцето ми.

- Добре де, но ти знаеш, че има и добри хора, нали така!?

- Еее, да! Има ги…

- Тогава защо те притесняват лошите?

- Мисля си, че може да са повече от добрите и техният глас да се окаже по-силен.

- Ааах, ти! Много си твърдоглав!

- Ха, ми такъв съм си – какво да направя!

- Мило момче, чуй сега това, дето ще ти кажа – слушай внимателно!

- Слушам те, говори.

- Вярвай в себе си, доверявай се на вътрешния си глас. Бъди искрен, когато твориш. Ако искаш дори се усмихвай на хората – даже на тези, които те плюят. И в мига, в който чуеш или прочетеш нещо лошо за себе си, припомняй си думите на една твоя бивша колежка – леля ти Теменужка, готвачката – помниш ли я… Тя винаги ти казваше: „Не със лошо!“ Така и ти – недей с лошо, не бъди като тези, които са лоши към теб и носят души, изпълнени със злоба.

- Харесва ми!

- Има и още нещо, то е най-важното : „Хората, които си мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.“

- Наистина ли?

- Че как да не е истина? Не бих те излъгал! Хайде, иди да провериш!

- Вярвам ти.

- Ама аз не искам само да ми вярваш – не чу ли – иди или поне ми обещай, че ще се опиташ да го изпълниш!

- Е, добре де!

- По-ентусиазирано!!!

- Хмм… ОБЕЩАВАМ. :)

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me