uFeel.me
АНУНАКИ (ЧАСТ ПЪРВА)
Автор: agferdousi65,  25 юни 2013 г. в 13:14 ч.
прочити: 860

Действащи лица:

ЕН ЛУГАЛ – губернатор на Синята планета
ЕНЛИЛ – учен
ИНА – съпруга на ЕН ЛУГАЛ
ЕН АСАЛЛУХИ – генерал
ГИЛ – търговски представител 
УМ – компютър
АГАКУ – правнук на ЕН ЛУГАЛ
ЗИСИ РОБОТ – секретар на АГАКУ


                              “В началото бе словото... 
                              Образ и подобие... “ 


                    ПЪРВА СЦЕНА
(Някога пр. н. е., (някъде  на територията на днешна Индия), резиденцията на губернатора на анунаките на Синята планета. Резиденцията преставлява огромна стъклена сфера, от която се вижда почти всичко - флора, фауна, небето...)


ЕН ЛУГАЛ: (сам ) Каква досада? Да бъдеш главнокомандващ и същевремено да се чувстваш и като затворник. Природата и въздуха на тази планета са ни чужди. Учените още не откриха по – нов начин и нормално да си вършим работата и нормално да си отпочиваме. Дотегнаха ми стъклените сфери, а и да излезеш на вън трябва да си със специална маска. Това е мъчение. Нямам търпение да се върна на родната Нибиру.

                        (Влиза ученият Енлил)

ЕНЛИЛ: Приятен ден, Ен Лугал!
ЕН ЛУГАЛ: По–скоро скучен, както винаги!
ЕНЛИЛ: Имам важна новина! ПОРТАЛЪТ е започнал да се затваря и до два цикъла ще се затвори напълно!
ЕН ЛУГАЛ: И кога ще се отвори пак?
ЕНЛИЛ: Това не можем да знаем!
ЕН ЛУГАЛ: Как така? Знаете за колко време ще се затвори, а не знаете кога ще се отвори!
ЕНЛИЛ: В Космоса има твърде много явления, които не могат да бъдат обяснени от науката. Може само да се предполага. В случая с нашия портал нещата са такива: Отваря се и се затваря неизвестно кога! Появата му е магия, поне засега! Няма определен цикъл, но при появата му знаем за колко време се разстваря напълно и също така знаем и за колко време се затваря, защото можем да изчислим скоростта, която е еднаква и в двата случая! И тъй като имаме полза от него не бива да казваме “Защо се появява?“. Нека го наричаме “ Космически дар“, път който скъсява огромните разстояния между галактиките!
ЕН ЛУГАЛ: Оооу! Съвсем ми се замая главата! И какво трябва да правим сега? Да се връщаме у дома?
ЕНЛИЛ: Това е най–добрият вариант! Иначе не знаем колко дълго време ще бъдем откъснати от нашата цивилизация!
ЕН ЛУГАЛ: Възможно ли е ПОРТАЛЪТ да не се отвори повече?
ЕНЛИЛ: Възможно е! До сега се е отварял четири пъти и сме използвали природните ресурси на тази планета и сме правили научни изследвания! Всяка слънчева система трябва да бъде изучавана, а тук има и живот!
ЕН ЛУГАЛ: Добре! Аз съм само войник и не разбирам много от наука и икономика!
ЕНЛИЛ: Тябва да бъде направен план за евакуация!
ЕН ЛУГАЛ: Разбира се! Всъщност ще приложим стария план с някои изменения, от които ще има и недоволни!
ЕНЛИЛ: Винаги е било така! Бих искал да вземем и малко адами ( хора), но забраната на Правителството на петдесетте е категорична: никакви адами на Нибиру!
ЕН ЛУГАЛ: Научните среди се гордеят с тях! Те са вашето най – добро постижение в генното инженерство! И все пак не се е получил изцяло желания резултат?
ЕНЛИЛ: Да! За голямо съжаление трябва постоянно да бъдат контролирани! Достигането до сегашния им вид и психика е отнело страшно много време и опити на нашите учени! Изпипани са доста неща! Тялото им е съвършен инструмент за работа, а да научиш твар от далечна галактика да говори... това си е постижение! Все пак в тях има и наши гени! Около 223!
ЕН ЛУГАЛ: Дадения им шанс на нашата планета се оказа провал! Забраната да влизат в СВЕЩЕННИЯ ХРАМ бе нарушена от тях и бе осквернен от пръстите им кълбовидният магически кристал! Някои казват, че се дължало на първоначалния им примитивен нрав, в който се корени любопитството!
ЕНЛИЛ: Не е  само любопитсво! За адамите е характерно и нещо друго! Те умеят да копират неща, които видят у другите видове и то много добре!
ЕН ЛУГАЛ: Какво ще стане с тях, когато отпътуваме! Ще се справят ли сами?
ЕНЛИЛ: Ще се справят! Интелекта им е на прекалено високо ниво за тази планета, а и тя е достатъчно плодородна и богата на животински видове! Организма на адамите е пригоден да консумира плодове, зеленчуци и дори месо!
ЕН ЛУГАЛ: Според теб наученото от нас ще го усъвършенстват ли при положение, че не им оставим никакви инструменти? И още, щом имат наши гени възможно ли е да достигнат до сравнително добро цивилизационно ниво?
ЕНЛИЛ: Не ги надценявайте толкова! Съмнявам се! Комбинирайки и експериментирайки съвсем случайно са се получили неща като това: всеки за себе си да бъде оригинален, т. е. неповторим като образ и характер, а това винаги води до различия между тях!  Забелязал съм още, че расово не се понасят! Всеки подвид – бял, черен, жълт и др. е отрицателно настроен към всеки различен от тях! Например белите не понасят черните и т. н. и изключенията са много малко и разпределенията им на работните бази на подвидове и географски принцип е продиктувано от това! Прави впечатление и че от ден на ден и речта им все повече се различава! Расовата нетърпимост и трудната комуникация са голяма пречка и неизбежно водят често пъти до конфликти! 
ЕН ЛУГАЛ: Тези фактори наистина трудно се преодоляват!
ЕНЛИЛ: За преодоляването им са нужни много самостоятелен житейски опит на вражди, болка и страдание! Най– добре ще разберем колко струват при следващото ни идване тук!
ЕН ЛУГАЛ: Престави си: Идваме след 200 цикъла и гледай адамите почти на нашето развитие!
ЕНЛИЛ: Ен Лугал, несериозно е! Без нас те са само примитивни твари със сексуална ненаситност, която ще води до бързата им популация, регулирането на което ще бъде  от болести и от безпощадни кръвопролитни вражди за територии и храни! 
ЕН ЛУГАЛ: Защо не можем да дишаме без маски?
ЕНЛИЛ: По– висши сме като мисъл, но телата ни са по – нежни от техните! За разлика от нас те са по – пригодливи към жива околна среда с различна степен на кислород! При нас тези степени са ограничени!
ЕН ЛУГАЛ: А видях, че могат и да плуват във водата!?
ЕНЛИЛ: Да! Достатъчно! Да се оправят вече сами! Чака ни път! До нова среща!
                                               ( излиза)

ЕН ЛУГАЛ ( сам) ПОРТАЛЪТ се затваря! Връщаме се у дома!

( Влиза съпругата на Ен лугал – Ина с две адамки)

ИНА: Мили мой, гледай! Нова маска ( имитираща глава на тигър) ! Харесва ли ти? Стилна ли е?
ЕН ЛУГАЛ: Разбира се! Маските с животински глави сякаш са някакъв експеримент, а не мода! Когато адамитите видят черна военна маска примират от страх! Ха- ха! Едните маски за тях са лоши, а другите добри! Но не след дълго ще е само декорация, спомен от пребиваването ни тук!
ИНА: Защо говориш така? Уволниха ли те?
ЕН ЛУГАЛ: Не! ПОРТАЛЪТ се затваря! Прибираме се вкъщи!
ИНА: Чудесно! Но, мили, не можем да вземем с нас нашите адами! Забранено е , нали! А моите адамки са толкова сладки! Научих ги да танцуват! Само гледай! Танцувайте, танцувайте! ( адамките танцуват) Танцувайте, танцувайте!
ЕН ЛУГАЛ: Мила, моля те, достатъчно! Върви и приготви каквото ще ни е нужно!
ИНА: Добре, мили! Добре! ( към адамките) Хайде, милички, да вървим!
                                                 ( излизат)

ЕН ЛУГАЛ: ( към компютъра) УМ, свържи ме с генерал Ен Асаллухи!
УМ: Връзката е осъществена !
ЕН АСАЛЛУХИ: Ен Лугал, слушам!
ЕН ЛУГАЛ: Извънредна ситуация! ПОРТАЛЪТ се затваря! Свиквам извънредно събрание! Събранието ще се състои в Генералния щаб на армията!
ЕН АСАЛЛУХИ: Слушам, ще съобщя и на останалите членове на управата! Край!
ЕН ЛУГАЛ: УМ, корабът ми да бъде готов с курс към Генералния щаб на армията!
УМ: Корабът ви е готов и настроен с курс към Генералния щаб на армията!
ЕН ЛУГАЛ: Перфектно, УМ!            ( излиза)                                                                    

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me