uFeel.me
Различен поглед към дъжда
Автор: pavli,  16 октомври 2009 г. в 17:15 ч.
прочити: 2201


  Слънцето още не се е скрило зад облаците, когато забарабаняват първите дъждовни капки. Наблюдавам малко дете. То разперва доверчиво ръчички. Без страх. Без притеснения. С възторг и лъчезарен поглед. Само малко дете може да се радва толкова искрено и да се смее с глас на дъжда! Върти се в кръг и напук на смръщените облаци, всичко наоколо сияе. Майката бърза да го скрие и вълшебството изчезва. Все пак детето послушно се сгушва и щастливо се усмихва в съня си под майчиното рамо… А дъждът вали приспивно... топло-сънено... Вали ли, вали…


***

Дъждовни настроения

Вали ли, вали...
във посоки различни
и нетипични...

*
Пия капките
дъждовни жадно, жадно...
Вали ли, вали...

*
Напевно вали...
И слънчеви акорди
трептят между капките...   

                                       © Павлина Петрова


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me