uFeel.me
През кадър…
Автор: pavli,  7 юли 2011 г. в 19:16 ч.
прочити: 1882


1.

Съпругата му очакваше първото си дете и не се чувстваше съвсем комфортно. Раждането беше вероятно във всеки следващ момент. Най-добрата ú приятелка пристигаше, за да присъства на щастливото събитие. Затова изпрати него да я посрещне.

(Фотографът дебнеше за удобен момент.)

2.

Той я посрещна на главното шосе. Колата му прехълца и всичките му опити да оправи положението се оказаха безуспешни. А и рядко преминаваше човек в този отдалечен край по селския път… почти толкова тесен, че със сигурност някой би казал: „Пътека”. Реши, че трябва да повика приятел на помощ. Тя нямаше нищо против разходката. Чуруликаха птици, ухаеше на свежест от близката горичка… Ромолеше поточе.

(Фотографът знаеше за романтичната ú душа.)

3.

Той беше възпитан да бъде галантен кавалер. Подаде ú ръка, когато трябваше да премине по гредата, представляваща мостче през рекичката. Тя се усмихна – с кокетност в погледа, която ú бе вродена и игривите ú очи нямаше как да прикрият това.

(Фотографът запечата точно този момент.)

4.

Всички изглеждаха щастливи от шеметните събития, които се заредиха. Малкото съкровище се роди без проблеми и стана точицата, около която се суетяха непрекъснато. Действителността беше станала приказка.

(Фотографът знаеше как да помрачи това.)

5.

Съпругата отвори поредния плик с надпис „Честито!” и от него изпадна снимка – хванати ръце и закачливост в погледа на най-добрата ú приятелка.

(Фотографът беше посял отровното зрънце.)

6.

Възможен извод: Не вярвайте на очите, а на сърцето си.

                                                         © Павлина Петрова


ПП Провокирано от онези „фотографи”, които непрекъснато дебнат, за да се зареждат с енергия като се стремят да отровят красивите емоции на щастливите хора. Моля да бъда извинена от всички с професията фотограф, с респект и моето уважение към тях, но мисля става ясно, че визирам злобните дребни душици-наблюдатели около нас.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me