StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,735
   Потребители: 12,388
   Автори: 4,018
   Коментари: 319,686
   Точки: 2,654,124
   Съобщения: 156,103
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,684

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ГЛАСУВАНЕТО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ГЛАСУВАНЕТО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Тази печална констатация е от неизвестен автор. Аз се солидаризирам с нея.
Ние не живеем в нормална обстановка. Ние сме ГМО – Генерално Модифицирано Общество. Нашата система е тоталитарна. Тя е изобретена в Индия преди 3 000 години и господства до ден днешен. Това е кастовата сестема на ранноробовледелското битие, наречена Браманизъм.
Гласуването в тоталитарна система е престъпление. Правилата на живот, начина на гласуване и кандидатите са определени от висшата робовладелска каста. Те утвърждават несправедливостта на системата и налагат за избранници нейни апологети и защитници!
Гласуването в тоталитарна система е вредно така, както е вредно да се прави физзарядка и джогинг в района Кремиковци! Вместо полза вдишването на големи количества запрашен въздух става вредно. Ефектът е обратен.
Има ли изход от положението все пак? Как би могло да се самоорганизира неформалното общество за да защити правата и свободите си? Преди всичко всеки трябва да разбере какво му се полага като човешко същество. За да бъдат задоволени човешките му нужди от храна 2 345 ккал дневно, 235 литра вода за битови нужди и 23°С стайна температура, то обществото трябва да предостави всекиму по 6 декара ниви, 60 кв.м дом и 600 куб.метра вода за всичките му нужди – битови, промишлени, земеделски, енергийни, както и нужното образование с 15 годишен курс на обучение за всяко дете.
Знаейки правата си, човек е готов за да ги извоюва. Но това не трябва да става с бунт, метеж, нескончаеми митинги и манифестации, въстания и революции. Никой не зачита за легитимни права, извоювани с незаконни средства. Затова е необходимо да се създаде един адвокатски колектив от алтруисти, както и специалисти по всички области на живота ни за експерти. Те трябва да предявят ИСК в съда, съгласно правото на необходимите искове. Когато делото бъде спечелено ще настъпи мир на земята и благоволение между народите защото всички хора ще имат равен старт в живота с еднаква собственост и образование, а изработеният обществен продукт ще се разпределя справедливо.
Ексцесиите обикновено стават от недоволството на несправедливо ощетените в кастовото общество. Равноправието и равнопоставеността ще премахнат основния дразнител, предизвикващ конфронтация и насилие, а това именно са привилегиите за едни и репресиите спрамо останалите. За да бъдат осигурени основните права и свободи на хората с реални точни мерки и средства предлагам устройване на жителите на Земята в календарни градове. Те са планирани така, че в тях за всеки човек е осигурено достойно битие, а природата е защитена от опостушителната човешка дейност.
Урбанизирането на човешкото ни битие в календарни градове решава всичките ни проблеми едновременно : проблемите с мира и оръжията, с изхранването на населението и целостта и чистотата на природата.
В такова общество изборите са необходими и винаги в полза на всички. Хората трябва да изберат например начина на обработка на земеделската земя с референдум: лично, фамилно, групово или смесено. Трябва да си гласуват също размера на застроената жилищна площ на глава от населението, която може да варира от 45 кв.м до 60 км.м на човек. Също така плебисцитно се гласува и количеството водопотребление за битови нужди, което може да бъде от 180 литра /ден/човек до 350 литра/ден/човек. Дори мерките за допустимо замърсяване на въздуха трябва да се приемат с народно допитване. Сега нормите са 350 ррм на кубик въздух. Те са определени от специалисти, които са удовлетворявали нуждите на едрите индустриалци. Според мен това е опасно застрашаване на живота. По мое мнение тази норма трябва да бъде 63 ррм на кубик въздух или около 5 пъти по-ниска от досегашната.
И така: приканвам тези, които четат моето послание, да ме подкрепят, да помогнат и да дадат идеи за осъществяване на този хуманен план, който е и единственият шанс за оцеляване и по-нататъшно усъвършенстване на човека и неговото житие!
Хора! Бдете и ме подкрепете!
Инж. Лиляна Благоева Андреева

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Критически статии
публикувана на: 2014-07-07
прочитания: 557
точки: 10 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 4 (виж препоръчалите)

Вход