uFeel.me
ТАКА Е ВСЯКА ПРОЛЕТ
Автор: hadjito,  8 април 2011 г. в 08:02 ч.
прочити: 178
ТАКА Е ВСЯКА ПРОЛЕТ


      В мълчанието на гората долитат птиците на хубавите мисли. Мълчанието на гората е пътят, по който крачи вдъхновението ми. Към него, по страничните пътеки, от различните посоки на гората, прииждат образи невероятни на поетическото ми въображение. Пътеките, който водят към дома блестящ на нови хрумвания и идеи.
     Но днес под клоните е цъфнал кукурякът и аз се питам, на цъфнал кукуряк ли се превърна обичта? С чий глас потокът в ниското припява все още с тембъра на зимата? По стволовете на дърветата днес виждам аз да се увива бръшлянът жилав, на завистта. Под клоните напъпили и изневярата, и алчността, люлеят, печалните си цветове, в които, пчелите никога не кацат. Единствено синчецът, до нестопена пряспа сняг, напомня капчици небе, посипали земята. Там, по-нататък, на припека в прегръдката, прилича минзухарът на пламък, в който са горели, криле на ангелите бдящи над душите ни. По прах от пеперудени криле минават спомените ми, през този горски кът и също търсят своя дом забравен. А сред възторжения хор на птици-песнопойци, не смее вече сойката да изкрещи с пресипнал глас, нито кълвачът да извика. Настъпва времето на нови звуци в старата гора, а, също и на нови мисли. Така е всяка ранна пролет!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me