uFeel.me
Сезонът на нетърпението
Автор: pavli,  17 август 2009 г. в 18:53 ч.
прочити: 2248

   Сезоните... Мисля, че зимата може да се отъждестви със сезон на сънищата... Хората, поради намаленото слънцегреене, са склонни към депресии, разсъждения и мечтания. Виж, през пролетта всичко се разбужда - от милиони години, започва отново и отново... И винаги за първи път... Начало, така да се каже, на сбъдването на сънищата... През лятото всичко е неудържимо - тогава планираме отпуските, забравяме проблеми и се съюзяваме със Слънцето... Всичко изглежда светло, достижимо, интересно, незабравимо, приказно... А през есента - естествено, че берем плодовете на нашите постъпки, доволни или разочаровани, склонни сме да правим равносметки, изводи и нови планове... Има и пети сезон. Целогодишен. Това е сезонът на любовта. Аз го наричам сезон на нетърпението. „Търпението” е начин на поведение, воля, която е контролирана и сигурно много малко хора владеят добре... „Нетърпението” - свързвам със спонтанност и естествена реакция - израз на възторг и пламнало усещане, искреност... И мисля, че е добре да сме търпеливи, но няма нищо лошо от време на време да не се замисляме чак толкова и да бъдем истински - спонтанни, нетърпеливи, щастливи! Изпълнени с любов! Да се чувстваме като частица сбъдната мечта... В сезона на нетърпението... 


                                                                             © Павлина Петрова 



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me