StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,849
   Потребители: 12,421
   Автори: 4,034
   Коментари: 323,746
   Точки: 2,667,467
   Съобщения: 172,499
   Лексикони: 4,506
   Снимки: 10,715

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Предопределености

            Стоях на същото място, когато светът светеше в розово, докато ти се смееше и се наслаждаваше на смеха си. Бях там, когато пускаше весели хвърчила и тичаше след тях по посока на вятъра. Бях там... невидима през всичките ти щастливи дни.

Връщаш се, когато вятърът смени посоката и вкусът на розовите сладкиши загорчи, търсиш мен, когато усетиш трънливите прегръдки на болката и ме забелязваш, когато стане нетърпимо. Аз пак съм там, само фонът е различен.

Знаеш, че винаги съм стояла от тази страна. Чувала си предупрежденията ми, но не си им отдавала значение и не си искала да повярваш. Аз преглъщам сухия залък на обидата. Нямам време да го сдъвча – тук съм заради теб, въпреки пренебрежението. Знаеш, че ще ме намериш, знаеш че няма да напомням за грешките, знаеш че ще приема и попия всяка сълза, независимо от вкуса й. Ще ми сипеш щедро от горчивото питие, да довършим заедно проклетата бутилка. Накрая аз ще платя сметката, но няма да си тръгна. Ще остана да чакам следващия път, в който да промивам раните по опърлените ти крилца.

Докато някой ден се усетиш на моето място. Ден, в който някой друг ще дотича да дели с теб горчилката и болките – някой, който все още не знае, че безценна е майчината любов и я разхищава с пълни шепи, някой, на когото си простила всички грешки, още преди да ги е направил, някой, чиито живот и щастие са ти по-скъпи от всичко друго на света. Тогава ще си спомниш за онази, чието място вече ще е твое, онази, която няма как да отнема повече от болката – няма да видиш мен, защото това вече ще си ти... за някой друг.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Импресии
публикувана на: 2017-10-01
прочитания: 260
точки: 15 (виж далите точки)
коментари: 2 (виж коментарите)
препоръчано от: 3 (виж препоръчалите)

Вход