uFeel.me
От покрива, застанал над прозореца...
Автор: inamay,  14 август 2011 г. в 16:21 ч.
прочити: 457

 

     Ако из струните, които има в шепите си вятъра, докато залюлява ветропоказателя отляво на прозореца (отскоро станал вход за светлината в новия ми дом) се спусне гълъбова дума, ще звънне върху керемидите като монета и те ще я предават по улука до правилния ъгъл чак (прегърнал входната врата отдолу). И нямаше да се препъват нощем сенките на паднали звезди. И нямаше от кестените да се спуска лепкав здрач, щом чуят стъпките ми отдалече. Само успелите да се стопят снежинки, полепнали по кубчетата лед (забравени до чашата с мартини снощи) навярно щяха да мълчат. Защото топлината им изпива всички спомени. А имаше какво да си говорят...
     Откакто враните се будят рано откривам недописаните стихове от миналото лято. Изглежда ги четат с пера и после ги завършват с много гракнал шум. Като измисленото време, за което пише в миналия век. И в стълбицата, от която няма слизане, дори да си забравил как се влиза там...
     Когато измеренията слеят точки в окото на небе, започва да ти става все едно. Защото имаш само него. Макар и колкото прозорец... Изричаш насъбралите се думи с цветове, за да разкажат колко са големи и без да са застанали на върхове... Нали е толкова различно да ги гледаш, докато теб оглеждат от рамката на стоплената глина?...
     Отдавна стихосбирките се ронят. Като изсъхнали листа на роза. И можеш да избягаш върху тях. За да спасиш пръстта, която пази корените й...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me