uFeel.me
ХАЛИЩА
Автор: dobromirpenkov,  7 януари 2011 г. в 10:33 ч.
прочити: 302

ХАЛИЩА

Събираме бабини халища,
колела от каруци събираме,
дето са ходили в старите пасища
и кавалите, що по седенки са свирили.

И във потайни места ги закътваме
или във музеи подреждаме
да ги запазим за бъдното
и да излъжем ний времето.

Че няма ги вече бабите сръчните
шарени халища да изтъкат
и не ходят дядовци в кръчмите,
колела нови щом те изковат.

Запазил съм аз от времето бабино
топлотата в гърдите човешките.
И дълбоко съм скътал във раклата
две сълзи - да тревожат сърцето ми.

И пазя се аз като бабино халище,
като колело от каруцата дядова
да не затрупат без време мен халите
и все така да е будна душата ми.


20.01.2010г.
София


 


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me