StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 165,126
   Потребители: 12,371
   Автори: 4,007
   Коментари: 318,553
   Точки: 2,649,881
   Съобщения: 152,839
   Лексикони: 4,498
   Снимки: 10,756

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Езерото на тайните

Това с позитивното мислене, е плод на плиткия ум на някой празен отвътре дърдорко. Човек не е нито само лош, нито само добър. Но винаги има да начин, да стане по-добър, или да се превърне в зъл. Мислите ни, са само материализиран и осъзнат начин на възприемане на Света. Чрез тях, ние се идентифицираме като добри, като лоши, като осъзнато зли, като възвишени личности, или просто като неосъзнати хора, които са на кръстопът. Но каквито и да сме, ако искаме да останем нормални и просто човеци, трябва, да си даваме сметка за всяка една причинена от нас злина. Не познавам човек, който, да не е сторил и една злина през живота си, макар и малка. И който твърди, че никога не е вършил такава, е или светец, или глупак. Силата на един човешки ум, се крие не само в неговата красота, или в начина на изразяване, а в умението, да балансираш и държиш контрола над емоциите си, над чувството за справедливост, над желанието за мъст. Можеш да пречупиш оня, който няма твоето красноречие например, да го унижиш, или смачкаш в ъгъла. Можеш да сринеш слабия и да оплетеш силния в своите си игри така, че да ти е удобен и да ти върши "мръсната работа", но не можеш да се скриеш от онова, което е заложено в теб.

Неведоми са пътищата, по които човек решава да поеме под въздействието на една, или друга емоция, под напора на силни чувства, под давлението на нечий по-силен ум, но винаги има избор към това, да се съхраниш като Личност. Вярно, този избор е зверски труден, води понякога към непосилни изпитания, които могат да те смажат, но дълбоко в теб, е заложено едно прекрасно чувство на покой. То е като дълбоко и лековито езеро, в което, ако се потопиш, ти възвръща силата, увереността и упованието в нещо красиво и истинско, заради, което си струва да се изправиш отново. В това езеро, е скрито най-могъщото оръжие, дадено ни Свише - умението да даряваме и получаваме Любов. Тя няма религиозни измерения, нито физически характеристики, които, да ни дадат ясна и точна представа колко тежи и какви материални свойства притежава. Тя няма мирис, нито цвят, нито вкус - просто е Любов.

Това, дърдорковците, които ви напъват да мислите позитивно, няма да ви го кажат и ще ви оплитат в сложните си словесни еквилибристики. Затова искам само да ви кажа, да обичате хората около вас, да не ги съдите за това, че не разсъждават като вас, както и за това, че често не ви разбират. Използвайте интуицията си, тя няма да ви подведе и винаги, когато сте на кръстопът, ще ви показва пътя към вашето тайно и скрито езеро. А там има само и единствено....познахте - Любов.

Кирето, 19.11.2017 г., Бургас, 01ч. 50 мин.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Импресии
публикувана на: 2017-12-28
прочитания: 202
точки: 9 (виж далите точки)
коментари: 6 (виж коментарите)
препоръчано от: 4 (виж препоръчалите)

Вход