uFeel.me
За ползата от газовата криза
Автор: pavli,  21 юли 2009 г. в 23:30 ч.
прочити: 2265
   Какво по-хубаво предизвикателство от газова криза -  да докажем колко сме жилави и как можем да оцеляваме без какъвто и да е предварителен сценарий.
   Парното… И без това радиаторите не са били кой знае колко топли… Да дзънзъркате срещу някоя духалка… Я забравете!… Друго си е пред камина… (в краен случай може и печка с дръвца...) Представете си как хубаво се е разпукало мешето… Пламъците са истински! Топлината е истинска! Усещанията - върховни… Романтика.
   Водата… Не била топла. Къде сте чели: \"Закаляване се провежда с топла вода.\" Започва се с хладка и постепенно се преминава към студена. Калени и здрави - прекрасно звучи!
   Нямало градски транспорт, таксита. Навсякъде се тръби колко е полезно движението. То е здраве. То е живот. Ей, хора, добре, че е тази криза - да се раздвижим!
   Да спестяваме. Веднага си представям как първо спираме да готвим. Знае се, че при термична обработка продуктите загубват голям процент от така ценните за нас витамини. Що да не преминем към по-здравословни навици и да хапваме плодове и зеленчуци в натурален вид… (Най-добре сами да си ги отглеждаме, за да сме сигурни в произхода им. Особено ако сме останали и без работа.) Като си помислите - и солта, и захарта, и тлъстите пържолки - все повече вреди нанасят. Ако погладуваме… малко, тъкмо ще свалим по някой излишен килограм… Хич няма да е зле!
   Не стигат пари за цигари. Какво по-хубаво от това! „Пушенето е вредно за вашето здраве.” - няма по-често срещан надпис и предупреждение.
   Алкохол… Посоката  - пълно въздържание… Не е  добре да разчитаме на него за повишаване на настроението. Опиянявам се само при мисълта, че ще издържим за пореден път…
   Протести… Ами тъкмо да се видим… С тия скайпове и чатове забравяме, че живеем в реален свят…

                                                                              © Павлина Петрова



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me