uFeel.me
Препоръки за пътуване с автобус през лятото
Автор: pavli,  4 август 2009 г. в 10:12 ч.
прочити: 2312
  За предпочитане е по-светло облекло. Така, ако не сте сигурни, че няма да ви забележат, то всяко допиране до случайни повърхности, не толкова добре почистени, личи върху дрехата и неволно привлича различни погледи... Още по-добре, ако имате малка пъпчица...  Да бъде на една педя от коляното нагоре например... Разчесването ú осигурява появата на петно с неясна форма и червеникав нюанс... Не е необходимо дори да попадате на човек с тренирано око, който забелязва и пренебрежимо незначителни несъвършенства... Голяма е вероятността да предизвикате у някого майчинска загриженост... И остава да се надявате той да не е от най-досадните...
   Естествено, че не може да се предвиди дали сте взели всички необходими вещи и резервни материали. Това ще уточните тепърва по време на пътуването! Но не забравяйте да си повтаряте мисълта на великия Уeйн Дайър: „Никой не е в състояние да предизвика в теб гняв или стрес. Само ти можеш да го сториш, чрез начина, по който възприемаш света.” Бъдете сигурни, че е гарантирана появата на безброй изпитания, с които да проверите истинността на подобно твърдение! Настанявате се в автобуса. Установявате, че някой вече е заел мястото, отбелязано на вашия билет. Няма да правите проблем от това!... Може да седнете до майката с 4-годишното дете, надявайки се то да спи в скута ú... О, вече почувствахте охлаждане... Няма нищо - детенцето ви поля с водичка от шишето си... Веднага си представете, че можеше да е кафето на майката... Но тя е свикнала набързо да го изпива, за да има готовност за светкавични реакции при нужда!
   Баничката, която предстои да хапне, не изглежда от най-здравословните... Малко е мазничка. Бъдете нащрек, макар че не всяка разпръсната коричка веднага залепва за дрехата! Може да реагирате своевременно и да се подсигурите със салфетка... И да се надявате мазните остатъци да не попиват бързо в материята... Ама детенцето е мило и любопитно - проверява дали са закопчани всичките ви копчета и какво има в дупките на носа ви... Не го вземайте толкова навътре, все пак - още една възможност да изпробвате здравината на нервите си... И ако не работи климатикът, направо си кажете: „Къде другаде ще мога да ползвам безплатна сауна?!” Изпотяването е малко неудобство... Представата, че там, където отивате, ще има подходяща вода за освежаващ душ, действа съвсем успокояващо! Някой може да похърква на съседна седалка. Еее... може да не е чак толкова зловещо. Вие се опитвайте да си тананикате любима мелодия... (Наум, май ще е по-добре. Не е необходимо другите пътници да се изказват за музикалните ви качества...) Остава да ви пожелая: Приятно пътуване!
   … Щях да забравя... Добре е да бъдете с най-новите си обувки. Има вероятност да ви поубият, но вие сигурно сте си сложили старите сандалки в багажа. И да сте ги забравили, няма страшно... Какво са няколко пришки в сравнение с усещането, че пътувате и попадате на приказни места! И се срещате с интересни хора!

                                                               © Павлина Петрова 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me