StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,693
   Потребители: 12,416
   Автори: 4,033
   Коментари: 322,397
   Точки: 2,663,004
   Съобщения: 167,425
   Лексикони: 4,503
   Снимки: 10,695

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Нещо объркан - епизод 1 "На улицата"

На сцената излиза среден на ръст човечец със средно дълга коса и облечен в средно – статистически дрехи. Застава на средата и започва да разказва:

- Здравейте! Аз съм Нещо Объркан! Не, че се казвам така, но напоследък нещо доста често съм объркан и то си стана като прякор. Дори и приятелите ми вече не ми казват по име ами така – Нещо Объркан. Даже неотдавна, една събота, в пет и половина сутринта ме събуди звънеца на вратата. Станах, отворих, гледам – един приятел! „Ела” – Казва, „Ела да излеземе да се пошляеме малко из града,че не ми се спи”

Почувствах се нещо объркан – в събота сутринта, в пет и половина, да не му се спи, че и да иска да се пошляеме,ама се съгласих и излязох.Стигнахме до кръстовището, което всички наричат „убиеца на пешеходци” и аз започнах да се оглеждам наляво-надясно, наляво-надясно, наляво-надясно, нагоре-надолу, а... извинявам се! Нагоре-надолу не съм се оглеждал, има и кой да потвърди – котката на съседите... Та тъкмо тръгнах да пресичам и в последния момент видях как една кола се приближава към мен.И приближава и приближава и... спря! Почувствах се нещо объркан – колата ли му се повреди, прилоша ли му, доспа ли му се? Не мога да разбера защо спира. И тъкмо надникнах да го видя как е човека, оня ми маха с ръка сякаш казва „Аре разкарай се!” Е как така да се разкарам – ами кой ще ти даде вода да се освестиш…

В този момент чух някой да свири със свирка и да размахва нещо червено (аз нали не съм много добре със зрението...) и се почувствах нещо объркан – кога отидох на мач, че и кога ме пуснаха в игра, че и нарушение за червен картон извърших. Ама ми светна де! И то цялата ситуация!!! То нали е пешеходна пътека и аз имам предимство, та водача на автомобила и един полицай ме приканват да се възползвам от него. От което се почувствах още по-объркан, защото ми се случваше за първи път...

Тъкмо вече стигнах на отсрещния тротоар и зад гърба си чух мощния рев на мотор. Обърнах се и какво да видя – по тротоара върви доста възрастна женица и моторист с бясна скорост мина толкова близо до нея, че чак я събори и избяга. И то пред очите на полицая, които нищо не направи. Този път не се почувствах нещо объркан, защото съм го виждал и друг път.

Няколко секунди мълчи и оглежда учудено залата. После пита човек от първите редове:

-        Абе извинявайте, аз къде съм?

-        В театъра.

-        Ужас! А трябваше да съм в съда и да давам показания по случая с моториста...

Обръща се и излиза от сцената вайкайки се:

-        Пак нещо съм объркан, пак нещо се обърка...

 

КРАЙ

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Хумористична
публикувана на: 2013-12-05
прочитания: 318
точки: 7 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 4 (виж препоръчалите)

Вход