uFeel.me
Мортадемикус
Автор: korwin,  5 ноември 2004 г. в 00:00 ч.
прочити: 559

Българският академичен дух вече е мъртъв. Нашето висше образавание вече е нисше образование.



Аула. Мрачна атмосфера. Сред гробна тишина доцент с име на добиче изтезава с равен тон студенти задочници. Бърза да предаде за един ден материала, който трябва да предаде за няколко. И ще получи хонорар, сякаш е свършил работа за няколко дни. А в случая студентите и доцент Биче ще се видят отново чак на изпита. Всички ще го издържат и всички ще бъдат доволни – изпитващи и изпитвани. Без да се напрягат много, всички ще вземат по нещо – бичето пари, а неговите възпитаници – дипломи.



Само че... Изпитът е в доста трудна област и след време новоизлюпените абсолвенти ще блеят като телета в железница, когато трябва да приложат знанията, за които имат дипломи, на практика. И много фирми ще фалират. Ако има много бичета и телета, ще фалира и държавата. А което е най-страшно – ще банкрутираме и духовно. Защото какво достойнство могат да имат хора, които гледат на работата си и на самите себе се през пръсти? Които са съгласни да се оставят да ги лъжат, готови са да лъжат на свой ред себе си и другите? Никакво.



Из аудиториите се носи миризма на разложена академичност и бродят академични трупове. Бог да ги прости. Амин.



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me