uFeel.me
Феята учи английски
Автор: feia,  16 юли 2011 г. в 07:08 ч.
прочити: 405
    Не знам защо, но през годините упорито се съпротивлявах да уча английски език. Може би ме дразнеше хегемонията му. Хората около мен зарязваха всичко и се юрваха да покриват различни нива, докато моя милост беше пас. Но накрая съдбата ми скрои хитър номер. На човек му се случвало това, което най-силно желае, или това, от което най-много се бои... На мен ми се падна второто. Записах курс по Еnglish, който не стига, че беше безплатен, но даже и ми плащаха да го уча. Офертата не беше за изпускане и аз капитулирах. Всъщност, английският толкова навлезе в бита ни, че аха да измести българския. Разполагах с някакъв лексически минимум и в главата ми се въртяха много фрази от филми като: „shit”, “shut-up”, “move”, “Оh my God!”. Както винаги, храбро приех предизвикателството - въпрос на зодия.
   Като начало сварих цяла тенджера картофи, за да усъвършенствам произношението си. Четях текста с горещ картоф в устата - ефектът беше поразяващ. Племенникът ми, който беше завършил английска паралелка, ме изтърпя цели 2 минути и 15 секунди, хвана се за главата и с кикот напусна стаята. Но аз не се отчаях и продължих да... ям. Абе много са вкусни тия смолянски картофи, особено с малко масълце и шарена сол!
  Толкова се старая, че заприличах досущ на ученичка от подготвителен клас. Само не разбрах защо преподавателката избухна в смях, когато произнесох месец August – [оо гъз]. Не е ли чудесно да развеселяваш хората по време на перманентна и тотална криза?
    В английския се чете едно, а се пише съвсем друго и, ако нямаш феноменална памет, спукана ти е работата. Къде съм тръгнала и аз на тия години?! Ами да, за някои мъже, далеч прехвърлили тийнейджърската възраст, съм си направо „бабе”! Евалла на сърбите за фонетичния им принцип: „Пиши, яко чуеш! И си гледай кефа!” (Второто е допълнение от мен).
    Леле, какво лято ме чака! Ще се пека на бавен огън, реки от пот ще се леят... Но нали съм си оптимист, всичко ще свърши с happy end!
Хайде със здраве, че закъснявам за курса!


П.П. Скоро очаквайте мои стихове на английски език в раздел Преводи. Подкатегория – Фантасмагория!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me