uFeel.me
В далечното бъдеще
Автор: mmarinov59,  13 февруари 2013 г. в 20:58 ч.
прочити: 379

         Междузвезден кораб кацна на една пустинна планета. Капитанът за сетен път провери данните от бордовия компютър, където пишеше, че планетата е населена с много форми на живот. Най-развити били ХОМО САПИЕНС. Последните донесения на разузнавателните совалки гласяха, че не съществуват никакви признаци на живот. Бяха открили и разшифровали някакви древни писмена. Ето част от тях:

         … в зимата на 2013г. от Христа, или в началото на Годината на Черната водна змия, народа се управляваше от Буда. Будистите дълго време изсмукваха всичките му сили, но народа бе търпелив като скопено добиче. Беше отминала ерата на приватизацията. Всичко народно бе отнето и раздадено на новите богове. Взеха водата, топлото и светлината и започнаха да ги продават скъпо и прескъпо. Това беше при управлението на православния католик Цар Втори Министър Първи. Той въведе и култа към Буда. Направи го Главен любимец  на газетарите и телевизионерите. Даде му власт над племето на ченгесарите.

         И когато на власт дойде Тройната инквизиция от людете на Мохамед, червените неверници и бившия цар-министър, тогава низвергнаха Буда. Но Той събра своите ученици и подръжници, та стана Кмет-генерал на престолния град. А култът към Буда продължиха да разпространяват газетарите и телевизионерите.

         И дойде време да се избират нови богове. И народецът прост избра за свой главен бог Буда. И настана нова ледникова епоха. Замръзнаха всички заплати, пенсии и майчински. В студа растяха изчадията Цени, Инфлация, Корупция, Грабеж. А народът търпеше и посрещаше с хляб и сол Буда, който ходеше с Ножица сред хората. И хлябът бе в тях, и ножа, и ножицата. А народът търпеше…

         И тогава боговете на топлото и светлото наказаха народа с двойни и тройни сметки. И стана ЧУДО!!! Народът се пробуди и излезе на улиците! Запламтяха фактури, към палатите на боговете полетяха домати и яйца. А Буда и верните му ученици-министри убеждаваха от амвона на медиите хората, че живеели в рая наречен Европейски съюз. Но народът се беше събудил  …

         Капитанът на междузвездния кораб се почеса по мъдрата зелена глава и се замисли дали това не е било началото на края. После се издигна високо над пустинната планета и отлетя в неизвестна посока.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me