StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,848
   Потребители: 12,421
   Автори: 4,034
   Коментари: 323,742
   Точки: 2,667,437
   Съобщения: 172,390
   Лексикони: 4,506
   Снимки: 10,715

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Смешен разказ

Викам си: сега ще напиша един смешен разказ! Стигa с тази тъжна действителност! Ами, то накъдето погледна в сайтовете - несподелена любов, празни мечти, разводи, убийства от обич, убийства от ревност, изоставени бебета, които държавата отглежда, алкохол, наркотици, проституция  и много, но все тъжни неща!
   Стига вече! Този читател ще се намрази, че живее в  психодиспансер, ще му писне от такива като мен и ще замине или направо ще ни замени нас, писателите!
   Стига вече! И малко ми олекна, как ще ме четат с наслада, как младите читателки ще се усмихват на красивите любовни романи, които ще напиша, как принц с бял мерцедес ще ги намерите и отведе на някой слънчев бряг в някой слънчев ден!
   Стига вече! С този капиталистически реализъм, с тази черногладна работническа орисия, която все недоволна от условия на труд и заплащане!
   В края на краищата животът има и друго лице! А те днешните пописватели, журналя и разни социолози все търсят под вола теле!
   Нещо по-добро, така, нещо да те хване за слабините нежно, нещо
което да запомниш!
   Речено-сторено!
   И да не забравя, че с възрастта все повече трябва да наблягам на Гинко Билобата, а не на виаграта! Ееех, виаграта! Едно време като се качи човек, забравяше да слезе, а сега! Забравяме за какво сме се качили...
   Ще им предложа, викам на хората повече любов, нека има повече светлина в душата на българина! Нека и той се усети човек. "Човек, това звучи доста, ама много позитивно!" Ето прибавих и нещо от мене към колегата Горки и класиката е гаранция за по-добро естетическо качество!
   И още нещо! Без малко да пропусна! Не съм се представил пред аудиторията... Ей тъй, понякога стават големите грешки в историята - мечтаеш на теория едно, пък на практика - терорист! Но линията трябва да се държи! Другари, пардон! Господа, нема лабаво! Щом съм обещал да пиша весело, весело ще бъде! Както вече подчертах, никави обстоятелства не може да попречат да гледаме заедно, подчертавам! Заедно да вървим напред! Времето на тези тридесет годишни трагедии по нашите земи трябва да бъдат ликвидирани окончателно и безвъзмездно! Засмейте се малко бе, българи! Стига вече плач по заминалите в емиграция! В края на краищата сега не е необходимо да тичаш през границата с риск за живота и смъртта на невъзвращенец! Качваш се на самолета и кеф ти Бахамите, кеф ти Панамите! Казват, че там са парите! Ама има и по-близки дестинации - те го Цюрих, Базел, Виена или Брюксел! И там текат паричните потоци като Ниагарския водопад! Требва значи, по-оптимистично да оценим живота!
   Все пак, човек един път е на този свят и не всякога има щастието да се усети нещастен българин!
   С уважение: Себелюб Сребров!

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Фейлетони
публикувана на: 2019-01-14
прочитания: 131
точки: 12 (виж далите точки)
коментари: 3 (виж коментарите)
препоръчано от: 7 (виж препоръчалите)

Вход