uFeel.me
БЪЧВАТА НА ДИОГЕН
Автор: Liliyanaandreeva,  15 октомври 2012 г. в 10:22 ч.
прочити: 2185

Диоген се роди в древна Еллада в аристократично семейство! Дали защото името му започваше с Ди или по друга причина, но в него всичко бе двойнствено. Живееше в демократична държава, но с демагози. Обичаше демоса, но живееше в двореца. Гневеше се от дисхармонията в робовладелското общество, но се подвизаваше сред дворцовите лакеи и придворни. Тази двойнственост го депресираше все повече и повече. Един ден Диоген взе фенера и тръгна по мокрия пясък на плажа. Срещаха го съграждани и учениците му. Питаха го какво търси защото той непрекъснато се взираше в нозете си сякаш търсеше нещо. На всички  отговаряше, че търси ЧОВЕКА! Накрая на плажа той се пъхна в една бъчва и заспа. Така и не се събуди повече. Впрочем той възкръсна и разбира се, че беше в Рая! И веднага започна да укорява Създателя, че го е родил в такова допотопно време с такива деспотични нрави. Господ Бог му предложи да го инкарнира отново, но този път по негово лично желание в модерно време като ЧОВЕК! Диоген прие сделката! Роди се отново двойнствен, но с името Димо Генчев в долно дунавската държава България. Мина всички фази на развитие и стана ГОЛЯМ ЧОВЕК! Започна в детски дом, даскало и донаборник, дисертация по диалектически материализъм, докторат и дипломатичиска кариера, два апартамента, две вили, две коли, две секретарки, две любовници, дебело портмоне и дипломатическо куфарче, две сметки в наша и швейцарска банка! Но…паралелно с това Диоген – Димо Генчев имаше две дуоденални язви, диабет, дископатия, двоен порок на сърцето две дентални чейнета! Тогава той отправи просба към Бога и го запита защо му е отредил живот като ЧОВЕК, но с толкова болести. А Господ Бог му отвърна: “Защото ти търсеше ЧОВЕКА, но не потърси ЧОВЕЩИНАТА!”

 

   14 . 10 . 2012 – гр. Хасково

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me