StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 164,565
   Потребители: 12,357
   Автори: 4,002
   Коментари: 317,287
   Точки: 2,657,227
   Съобщения: 152,851
   Лексикони: 4,498
   Снимки: 10,785

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

ПОЛУСУРОВА! НЕ ПОЛУИЗПЕЧЕНА

2 365 г. след Христа - земята изнемогваше. Човечеството така се беше размножило, че тя просто нямаше нужните ресурси за най-елементарните му нужди дори.
 Все по-често долитаха тревожни слухове, че канибализма отново шества сред хората, и най-лошото бе, че това не бяха само слухове...
- Нещо трябва да се направи - заяви Върховният Управляващ и гневно изгледа съветниците си - Това не може да предложава така!
 Те изнервено се спогледаха защото им бе ясно, че следващото, което щеше да стори той, е да потърси, и намери сред тях виновник за ставащото... А участта му им бе пределно ясна за съжаление...
 Всеки тайно се надяваше да е всеки друг, но не и той.
- Не ме интересува, какво, как и защо, но решение трябва да се открие! И то не утре, не след час, а точно сега! Това е безобразие! Човешкото население просто няма избор - всички добре знаем, че планетата Земя може да изхранва не повече от 500 000 човека, а в момента сме почти 700 000... Заветът на Древните и Мъдрите е нарушен! Или да ви повторя, че точно Светите шамани от онова време, които са носили името Учени, след Последната война, са получили видение, че това е бройката... Или и вие сте забравили да четете, като цялата сган, която знае само да се плоди отвън?
 Погледът му стана с няколко степени по-свиреп от всякога...
- Ясни сте ми, влечуги мръсни, но знайте, че докато четох вчера Свещения Завет "Доклад за последствията от световната атомна война" и аз получих просветление! Ти - и в този момент трите му очи направо замятаха мълнии, а показалеца му се изпъна напред, като от него със смъртоносен звук изскочи скритият досега остър, като игла нокът, посочващ виновника - Да, точно ти, Беконий, си причината!
 От тълпата съветници се чу тиха въздишка на облекчение, докато Главния Министър на Прехраната на Целокупното Човечество направо си беше глътнал двата езика. Знаеше, какво го чака, затова и разбираше, че няма смисъл да протестира. И без това на никого досега нито молбите, нито нещо друго бяха помогнали.
 В същото време Върховния вече бе станал и излезе за да уточни подробностите около Присъдата.
- ... когато свършете с обезкостяването на левия крак (да се надяваме, че това животно още ще диша...), искам да започнете одирането на гърба - главният палач, а в същото време, и готвач на Върховния се стараеше много да запомни всичко. Все пак той не беше от Елита, и съответно, не можеше нито да чете, нито да пише - И запомни! Ако пак се издъниш в приготвянето на карантията, следващата такава, която ще изям, ще е твоята! Обичам я полусурова, не полуизпечена!
 Вътре съветниците вече забравили станалото си шушукаха весело. Все пак отлично знаеха, че поне една седмица криза в управлението на човечеството няма да има...

11.02.2018.

Георги Каменов
vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Фантастика
публикувана на: 2018-04-11
прочитания: 187
точки: 12 (виж далите точки)
коментари: 6 (виж коментарите)
препоръчано от: 6 (виж препоръчалите)

Вход