StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,012
   Потребители: 12,396
   Автори: 4,023
   Коментари: 320,389
   Точки: 2,656,918
   Съобщения: 156,944
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,692

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Тя

Тя е сила - опустошаваща и възраждаща. Тя е толкова могъща, че може да преобразява, изкривените от скръб, ярост и омраза, лица. Тя е благодатен дъжд, който напоява пропуканите недра на земята и вдъхва живот.
Но секунда само... и се превръща във все помитащ потоп и изтръгва зелените вейки. Тя е дяволски красива, прекрасна като самодива. Цялата й прелест е измамен мираж. Опиянен от нея, отпуснал се веднъж в нежните й длани, ти й позволяваш нощем, сякаш тайно да разкъсва гърдите ти и свирепо да впива острите си зъби в плътта и надеждите, стаени в най-съкровените кътчета на душата. А ти не вярваш, че е способна на това, и мислиш, че е само кошмар, и се оставяш да отнема къс по къс от теб, докато накрая не остане нищо- една гола вяра, изтичаща с всяка следваща сълза, прикрита от воала на мрака.
На изгрев слънце тя съшива набързо гръдта, но раните остават. А ти?! Ти отново я приемаш и се заблуждаваш, че изпълва живота ти със смисъл. Тогава тя е силна, властваща и свирепа, защото ТИ си й позволил да бъде, повярвал си в нея. А тя отнема щастието, което си въобразяваш, че ти дава. Това е тя - любовта.

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2014-05-28
прочитания: 231
точки: 10 (виж далите точки)
коментари: 3 (виж коментарите)
препоръчано от: 5 (виж препоръчалите)

Вход