StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 166,173
   Потребители: 12,401
   Автори: 4,025
   Коментари: 320,809
   Точки: 2,658,666
   Съобщения: 158,087
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,687

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Тайните на възрастните_1

Има въпроси, които винаги са гъделичкали детското любопитство. Децата ги наричат "тайните на възрастните". Тези важни неща обикновено възрастните обясняват учудващо срамежливо и неуверено. Ще ми се някой ден да има на кого да обясня тези тайнствени неща...:)

Урок1: или "Какво правят мама и татко зад заключената врата на спалнята?"

Такааа...

ВЪЛШЕБНИЯТ ПЪЗЕЛ:

Създателят на всички хора на този свят ни е направил различни. Различни като парченцата на един огромен пъзел, наречен Свят (само Той знае как изглежда нареден целият пъзел)... Едни е направил бели, други черни, има също жълти, червени... Горе-долу половината от всички парченца имат израстъче и те са момченца, другите имат вдлъбнатинка и са момиченца. Всяко момченце има само едно момиченце, с което да си пасне идеално. Често израстъчето пасва във вдлъбнатинката, но когато погледнеш получената картинка от двете парченца заедно - тя не е красива, нищо не се разбира от нея. Трябва да се намерят подходящите парченца от пъзела и тогава картинката има смисъл.
Та мама и татко са били две от многото парченца от кутията на пъзела. Създателят на Света е добър и прави така, че подходящите момченца и момиченца да се срещнат. Мама и татко са се намерили и са решили да опитат дали ще образуват смислена картинка, когато са заедно. Татко сложил израстъчето си във вдлъбнатинката на мама и всичко паснало идеално. Оставало да разберат дали получената картинка е хубава. Минало време в разглеждане на картинката... Единият мислел понякога, че не е достатъчно хубава и се опитвал да я развали, но това било, защото не я виждал цялата. Другият също много много мислел...
А картинката си била хубава, но само добрият Създател я виждал. И им се усмихвал...
Минало още време, докато един ден парченцата от картинката успели да я видят цялата. Тогава едното казало на другото, че много му харесва. Поискало всяка сутрин да вижда тази картинка.
Другото парченце му отвърнало, че ще си помисли (нееееее!)... Другото парченце му отвърнало, че и на него много му харесва и иска да останат в тази картинка без да се разделят повече.
Тогава те се слели както никога дотогава и много скоро момченцето и момиченцето се превърнали в твоите мама и татко.
Днес - зад заключената врата на спалнята - мама и татко са отново заедно едно цяло. Картинката от вълшебния пъзел вече е повече от тях двамата взети поотделно.
И точно там е нейното вълшебство.

И ти си част от нея...:)

vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2008-06-02
прочитания: 453
точки: 20 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 6 (виж препоръчалите)

Вход