uFeel.me
Тайните на възрастните_1
Автор: ivosla,  2 юни 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 472

Има въпроси, които винаги са гъделичкали детското любопитство. Децата ги наричат "тайните на възрастните". Тези важни неща обикновено възрастните обясняват учудващо срамежливо и неуверено. Ще ми се някой ден да има на кого да обясня тези тайнствени неща...:)

Урок1: или "Какво правят мама и татко зад заключената врата на спалнята?"

Такааа...

ВЪЛШЕБНИЯТ ПЪЗЕЛ:

Създателят на всички хора на този свят ни е направил различни. Различни като парченцата на един огромен пъзел, наречен Свят (само Той знае как изглежда нареден целият пъзел)... Едни е направил бели, други черни, има също жълти, червени... Горе-долу половината от всички парченца имат израстъче и те са момченца, другите имат вдлъбнатинка и са момиченца. Всяко момченце има само едно момиченце, с което да си пасне идеално. Често израстъчето пасва във вдлъбнатинката, но когато погледнеш получената картинка от двете парченца заедно - тя не е красива, нищо не се разбира от нея. Трябва да се намерят подходящите парченца от пъзела и тогава картинката има смисъл.
Та мама и татко са били две от многото парченца от кутията на пъзела. Създателят на Света е добър и прави така, че подходящите момченца и момиченца да се срещнат. Мама и татко са се намерили и са решили да опитат дали ще образуват смислена картинка, когато са заедно. Татко сложил израстъчето си във вдлъбнатинката на мама и всичко паснало идеално. Оставало да разберат дали получената картинка е хубава. Минало време в разглеждане на картинката... Единият мислел понякога, че не е достатъчно хубава и се опитвал да я развали, но това било, защото не я виждал цялата. Другият също много много мислел...
А картинката си била хубава, но само добрият Създател я виждал. И им се усмихвал...
Минало още време, докато един ден парченцата от картинката успели да я видят цялата. Тогава едното казало на другото, че много му харесва. Поискало всяка сутрин да вижда тази картинка.
Другото парченце му отвърнало, че ще си помисли (нееееее!)... Другото парченце му отвърнало, че и на него много му харесва и иска да останат в тази картинка без да се разделят повече.
Тогава те се слели както никога дотогава и много скоро момченцето и момиченцето се превърнали в твоите мама и татко.
Днес - зад заключената врата на спалнята - мама и татко са отново заедно едно цяло. Картинката от вълшебния пъзел вече е повече от тях двамата взети поотделно.
И точно там е нейното вълшебство.

И ти си част от нея...:)

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me