uFeel.me
СТРАХЪТ
Автор: ivelinage2,  24 април 2011 г. в 09:43 ч.
прочити: 380
          Страхът е отрицателна емоция, която парализира ума и тялото. Ледена сковаваща тръпка... Желание да избягаш... Първичният инстинкт: \"Бий се или бягай!\" - качващ адреналина...



          Страхът води за ръка всички престъпления. Щом те овладее,  заговорва злото - желание да убиваш, да мачкаш и естествено огромното желание да се почувстваш победител - това вече са гордостта и тшестлавието - пак първични инстинкти, които карат предводителя на стадото да се бие до смърт със съперника си.



          Страхът трябва да се побеждава, да се нулира в момента на възникването му, да му се противодейства.



          Страхът от неизвестното ни спира да вървим напред, спира нашето развитие и ни обрича на мързел. Самото спиране по пътя ни е вече слизане надолу, силата на ентропията те дърпа надолу като камък, търкалящ се по нанадолнището.



           Страхът от високото, те спира да видиш чудни гледки от птичи полет; страхът от тъмното рисува страховити чудовища и неизвестни зли духове и не ти дава възможност да се насладиш на красотата на звездите и луната; страхът от лошото те кара да се свиваш и да не надигаш глава, а от това цял живот оставаш свит, уплашен, без собствено мнение и живот, страхът от... и всички останали видове страхове ...те правят роб.



          Движението напред и нагоре е единственото спасение. Движението срещу страха е правилната посока.

          Бъди това,  което си! Бъди такъв, какъвто Господ те е създал!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me