uFeel.me
Плажовете на младостта
Автор: lubara,  21 март 2011 г. в 17:22 ч.
прочити: 350
  Кои са най-добрите плажове ли? Ами няма и съмнение, това са плажовете на младостта.
                  Когато само това, че има къде да спиш, ти е достатъчно. Когато ти е достатъчно голямата компания да се е разположила на маса в ресторанта, където няма друго, освен мешана скара, шопска салата и почти топла бира. Столовете са плетени, покривките - изгорели от цигари, залезът обаче е неповторим. Цялото ти тяло е изгоряло, на втората ракия вече светът ти изглежда прекрасен. А на сутринта дълго плуваш навътре в морето, белите зайчета скачат върху тялото ти, искаш по-скоро да ти олекне главата, която малко тежи, и отново всичко в деня ти да започне отначало.
                  Морето, което не е за 55 часа, а е за десет пъти повече. Време, достатъчно за да смениш два пъти кожата си, да се взираш в очите на момичето си, че дори и да се удавиш в погледа ù. Макар че си отличен плувец.
                И някоя вечер, там на масата под асмата или смокинята в двора на хазяйката, изведнъж казваш едни думи, които ти звучат на самия теб странно, казваш ги сякаш на шега, отсреща те гледат с учудваща и широка усмивка. И после цялата нощ се будиш, сякаш за да се убедиш, че това, за което сте си говорили, е реално и е  истина.
               И после какво, ами приятелят ти фотограф те щрака, докаран си с костюм, тя с бяла рокля, всички ви се радват, ти все още си казваш, няма шега, няма измама.
               И след това в идващите много години винаги се връщаш там, където са плажовете на младостта. Където е тя, където си все още ти, където никой, освен вас двамата, не може да разбере защо, макар и за 55 часа, отново сте при морето.
                  Защото това е било предначертано изглежда, защото момичето, облякло твойта тениска след плажа, хванало те за ръка, сега отново те държи за нея. Е, не толкова често, но винаги, когато се завръщате при \"Плажовете на младостта\". Защото в този момент сте същите, защото в този момент отново сте млади. Независимо, че видът ви е толкова различен, че дори не можете да се познаете, по-точно не можете да повярвате, че това се е случило.
                Защото кога беше, да, беше едва вчера, преди някакви си тридесет и три години.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me