StihoveBG.com
Начало

Статистика
   Произведения: 164,926
   Потребители: 12,354
   Автори: 4,003
   Коментари: 318,226
   Точки: 2,660,838
   Съобщения: 155,182
   Лексикони: 4,499
   Снимки: 10,816

Следете ни в
Следете stihovebg в Facebook Следете stihovebg в Twitter
Творба - информация

Петъчно-самодостатъчно

Да се напия, или да се сбия?! И в двата случая нещо ще ме заболи-душата ли, главата или ръцете?! Предпочитам да са ръцете, защото мускулът ще се възстанови, сухожилията ще сработят и пак ще могат да прегръщат, макар и непростили… Главата още ми трябва, най-малкото за равновесие, защото само ми притиска мозъка, по-точно остатъците от него, а с последващите хематоми няма да ми се получава мисленето. И душата не искам да ме боли. Това не знам защо, ама не искам. Вероятно, съм наясно с безценността на нетленното, пред обезцененото тленно. Не, че опаковката не ми е предостатъчна! 
Ще си сипя едно! Най-много да повърна! Ама то няма да е от пиенето. Натуриите, които складирам по ъглите на съзнанието и без това давят. Уморена съм! Уморих се! А, как бих се сбила! С който дойде, мераклии за лабут-бол! С някой неграмотен, чиито грешки ми вадят очите! С някой дебил, който си прекарва времето да злобее, хейтвайки всеки пост в интернет пространството! С някоя примерна домакиня, чиито дечурлига изяждат мазните й манжди, хилейки се за още и тя се гордее с това, сякаш е Нобелов лауреат. С комшията, на който му пречат лепките ми пред собствената ми входна врата и реве на домоуправителката, като скопец, търсейки виме да се набоза от яд! Бих се сбила и със себе си. Да се окаторжа повече, че нещо ми е малко задухът!...Всъщност, що пък да не се напия, вместо да се бия!
Тъмно ми е! Не бе, ок съм си-ама навън е тъмно! Сумракът отключи долапа с мислите-не знам от къде се е докопал до резервния ми ключ! Пускам ги да се наширят на воля и после ги окопавам пак!. Не им трябва дневна светлина, нито широк или тесен свят! Планета друга им трябва, планета! Ама не, започне ли да съмва, ще си ги прибера пак, на сигурно място. Защото не съм нищо повече от слона на Хорхе Букай-онзи с колчето!… Ето, рисуват картина след картина по стените, скрити от любопитните очи на светлината… Абе, ай стига глупости!...
Няма с кой да се сбия!
Ще се напия!.
vote гласувай за творбата | favor добави в любими | send изпрати на приятел
comment напиши коментар | error открих грешка | alert сигнализирай за нередност
save as txt свали като txt | save as doc свали като doc | save as pdf свали като pdf

автор:

раздел: Проза -> Есета
публикувана на: 2018-07-14
прочитания: 165
точки: 11 (виж далите точки)
коментари: 1 (виж коментарите)
препоръчано от: 2 (виж препоръчалите)

Вход